Politika

Sunčica Bajić ponovno izabrana za predsjednicu Udruge računovođa i financijskih djelatnika Požega

25-04-2022 • 09:10
Rva
Prije održavanja Skupštine, u Velikoj Vijećnici Požeško-slavonske županije održan je regionalni sastanak slavonsko-baranjskih udruga računovođa i financijskih djelatnika sa Hrvatskom zajednicom

Održana je XXXVI. izborna Skupština Udruge računovođa i financijskih djelatnika Požega, na kojoj je dugogodišnja članica Udruge, mr.sc. Sunčica Bajić, ponovno izabrana za predsjednicu. Marinko Babić izabran je za dopredsjednika, a Branka Soudek za tajnicu Udruge. Također, izabran je novi Nadzorni kao i Izvršni odbor te druga tijela udruge. Podneseno je izvješće Verifikacijske komisije te su usvojena Financijska izvješća za 2020. i 2021. godinu, Izvješće o izvršenju programa rada u 2020. i 2021. godini, Program rada za 2022. i 2023. godinu, kao i Financijski plan za 2022. i 2023. godinu.

Predsjednica Sunčica Bajić govorila je o radu u protekle dvije godine, a zbog pandemije uzrokovane korona virusom prošlogodišnja skupština nije mogla biti održana.

Nadalje, predsjednica Bajić osvrnula se na planove rada u narednom razdoblju te istaknula kako je unatoč svim ograničenjima održano niz stručnih predavanja, seminara i radionica o aktualnim temama upravo za podizanje razine znanja članova Udruge, a surađivalo se i sa Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika te udrugama iz susjednih županija.

Sunčica Bajić istaknula je kako će u programu rada u ovoj i narednoj godini najviše riječi biti o uvođenju eura i prilagođavanju svih sustava ovom načinu poslovanja, a u tu svrhu bit će organizirani seminari koje članovi udruge svakako trebaju pratiti jer će upravo oni podnijeti najveći teret u provođenju navedenih promjena.

Županica Antonija Jozić pozdravivši sve nazočne obećala je pomoći Udruzi u provođenju njihovih aktivnosti te pohvalila njihov rad i svjesnost važnosti poslova koje obavljaju na svojim radnim mjestima.

Prije održavanja Skupštine, u Velikoj Vijećnici Požeško-slavonske županije održan je regionalni sastanak slavonsko-baranjskih udruga računovođa i financijskih djelatnika sa Hrvatskom zajednicom (HZRiF).

Sastanku su nazočili potpredsjednik Zajednice prof.dr.sc. Danimir Gulin, direktor Stručne službe RiF-a Ivica Milčić, predsjednik Udruge Osijek prof.dr.sc. Branimir Marković, predsjednica Udruge Požega mr.sc. Sunčica Bajić, predsjednici ostalih udruga.

Županica Antonija Jozić istaknula je da s obzirom povezanosti svoje profesije uz financije, itekako joj je poznat značaj, trud, rad i angažman osoba kojima je taj posao svakodnevica.

„Pohvaljujem hrabrost što ste u ovo vrijeme predaje završnih računa, ipak odvojili jedan dan i došli u Požeško-slavonsku županiju. S druge strane, to sigurno govori o vašoj dobroj organizaciji i angažiranosti oko posla koji radite.“ – rekla je županica Jozić.

Tema sastanka bila je analiza provedenih aktivnosti u prethodne dvije godine, razmjena iskustva, te planirane aktivnosti u narednom razdoblju. Zaključeno je da, unatoč otežanim uvjetima provođenja edukacija i ostalih oblika stručnog usavršavanja koji su prouzročeni pandemijom, u narednom periodu ima dosta prostora za unaprjeđenje. U tom smjeru raspravljalo se o mogućnostima organiziranja regionalnih znanstvenih i stručnih aktivnosti kojima bi se područje financija povezalo s ostalim djelatnostima (poljoprivreda, informacijske znanosti, turizam, obrazovanje…).

pszupanija.hr