Kultura

Srebrna povelja Matice hrvatske romanu “grof Janković” Nade Prkačin

25-10-2022 • 07:49
Rva
Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran dodijelio je Ogranku Matice hrvatske u Požegi Srebrnu povelju za knjigu Grof Janković Nade Prkačin.

Glavna je skupština Matice hrvatske održana u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Skupštinu su uz 127 zastupnika s pravom glasa iz svih ogranaka Matice hrvatske uveličali gosti – Dubravka Đurić Nemec, izaslanica ministrice kulture i medija Republike Hrvatske Nine Obuljen Koržinek, zatim Maja Petrić, izaslanica gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić i drugi.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran dodijelio je Ogranku Matice hrvatske u Požegi Srebrnu povelju za knjigu Grof Janković Nade Prkačin.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran u svom je govoru istaknuo zadovoljstvo i zahvalu svima koji su pridonijeli afirmaciji Matice hrvatske u svojim sredinama.Na skupštini su dodijeljene nagrade ograncima za njihova izdanja knjiga i časopisa. Nagradu Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski za najbolje djelo objavljeno u ograncima primio je Ogranak MH u Dubrovniku za knjigu Mare Marić Otok na kojem cvjetaju limuni. Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu.

Zlatne povelje dobilo je 12 ogranaka za izdanja svojih knjiga. Srebrene povelje, uz Ogranak Matice hrvatske u Požegi, primilo je još devet ogranaka.

Ogranak Matice hrvatske u Požegi/pozega.hr