Sport

Sportski turniri ovog vikenda povodom Dana grada Požege

01-03-2022 • 08:05
Tena Protić
Požeški športski savez u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc organizira dva turnira povodom obilježavanja Dana grada Požege.

Požeški športski savez pod pokroviteljstvom Grada Požege ovog vikenda u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc organizira dva turnira povodom obilježavanja Dana grada Požege i Grgureva.

18. Malonogometni turnir Grada Požege održat će se u subotu

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u subotu, 5. ožujka od 8,00 do 17,00 sati natjecati će se kao i svaki puta malonogometne ekipe gradskih ustanova i poduzeća. Malonogometni turnir Grada Požege se neprekidano održavao do 2004. – 2020., a prvi put nije održan 2021. zbog pandemije.

Naslov pobjednika brani ekipa Policijske uprave požeško-slavonske koja je u finalu 17. turnira odigranog 7. ožujka 2020. rezultatom 4:0 bila bolja od Tekije. Dok je treće mjesto tada osvojila ekipa Color emajla koja je bila bolja od Magme. Policijska uprava osvojila je i turnir održan 2019. godine, dok je 2018. najbolja bila ekipa Color emajla.

Nastupit će 9 malonogometnih ekipa sastavljenih od djelatnika gradskih ustanova i poduzeća. To su Grad Požega, Tekija, Magma, Color emajl, Policijska uprava Požeško – slavonska, Hrvatska elektroprivreda, Alles – Zlatni Lug, Vojarna Požega i APP Arriva.

Prvi dio turnira igrat će se po skupinama, utakmice se igraju 2×10 minuta, a u slučaju neriješenog rezultata izvodit će se penali radi stjecanja prednosti u međusobnom omjeru. Polufinalne utakmice, susret za treće mjesto i finale igrat će se 2×12 minuta.

Cijeli raspored utakmica dostupan je na stranici Požeškog športskog saveza.

16. Odbojkaški turnir Grada Požege održat će se u nedjelju

Tradicionalni 16. Odbojkaški turnir Grada Požege održat će se u nedjelju, 6. ožujka od 13 do 20 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc.

Turnir na kojem nastupaju ženske rekreativne ekipe se tradicionalno organizira, i neprekidano se održavao od 2005. do 2019. godine. Nije održan 2020. i 2021.također zbog pandemije.

Posljednji turnir održan 2019. godine osvojila je Sportsko – rekreativna udruga „Živim sport“ iz Slavonskog Broda koja je u finalu bila bolja od Nove Gradiške rezultatom 2:0 u setovima. Treće mjesto osvojila je ekipa Bolnice koja je pobijedila Obrtničku školu rezultatom 2:1 u setovima.

Na ovogodišnjem turniru nastupit će 9 ženskih rekreativnih ekipa. To su : SRU „Živim sport“ Slavonski Brod, Bolnica Požega, Jakšić, Požega, Papuk Velika, Vallis Aurea Požega, Top Sport Vukovar, Nova Gradiška i Našice.

Ekipe su raspoređene u tri skupine po tri ekipe. Sve utakmice na turniru se igraju na dva dobivena seta do 15 poena. Ekipe koje su osvojile prva tri mjesta na posljednjem turniru su nositelji. U polufinale će se plasirati pobjednici skupina i jedna najbolja drugoplasirana ekipa. Preostale dvije drugoplasirane ekipe igrat će međusobno utakmicu za 5. mjesto na turniru.

Polufinalni parovi odredit će se ždrijebom na zapisničkom stolu poslije posljednje utakmice u skupini. Četiri najbolje ekipe bit će nagrađene peharima i medaljama, a sve ekipe dobit će priznanja za sudjelovanje.

Program proslave Dana grada i Grgureva