Sport

Sportski klub “Croatia” organizira medicinsku tjelovježbu za umirovljenike grada Požege

01-06-2022 • 09:21
Rva
Upisi za medicinsku tjelovježbu su svakodnevni.

Sportski klub “Croatia” napravio je plan i program medicinske tjelovježbe prilagođene umirovljenicima grada Požege. Dvorana u sklopu Obrtničkog doma opremljena je s najsuvremenijim sportskim rekvizitima i fitness spravama, a tjelovježba se provodi uz stručno vodstvo kineziologa i fizioterapeuta.

Zbog velikog interesa umirovljenika za medicinsku tjelovježbu i fitness, umirovljenici su podijeljeni po grupama

Grupe su od ponedjeljka do petka od 8:00 do 09:00, od 09:00 do 10:00 sati i od 10:00 do 11:00.

Umirovljenicima se ovom medicinskom tjelovježbom povećava pokretljivost i elastičnost zglobova, jača srce, poboljšava fleksibilnost tijela, opće stanje zdravlja, jača imunitet i mentalne sposobnosti, a također se jačaju kosti radi sprečavanja osteoporoze.

Svaki mišić kod tjelesne aktivnosti uključuje mozak i oslobađa se više krvi i kisika što utječe na mentalne sposobnosti čovjeka. Tjelovježbom se daje osjećaj snage i neovisnosti o tuđoj pomoći. a potiče se izdržljivost, koordinacija, snaga i fleksibilnost. 

Završetkom medicinske tjelovježbe umirovljenicima se mjeri tlak, otkucaje srca i težina. Medicinski aparatom za cirkulaciju stopala i nogu umirovljenicima se pomaže da se odlično osjećaju i lakše hodaju. 

Grad Požega prepoznao je plan i program medicinske tjelovježbe za umirovljenike grada Požege i sa sufinanciranjem u okviru svojih financijskih mogućnosti pridonosi poboljšanju kvalitete života umirovljenika grada Požege.

Upisi za medicinsku tjelovježbu su svakodnevni, a dvorana za tjelovježbu se nalazi ulici dr.Franje Tuđmana 9 kod Veleučilišta u Požegi.

Sve informacije se mogu dobit na broj mobitela 098 667-403 (Zdravko Kovačević). 

sport-pozega.hr