Sport

Sportske igre mladih – ZERO WASTE u Požegi

11-02-2022 • 12:26
Tena Protić
Prva stanica ove sezone bila je Požega, te su u dvorani osnovne škole Dobriše Cesarića održane prve Sportske igre mladih.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi. Također su svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove. Tako su stvorili jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije i vrhunski sportaši.
Pružaju priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka siječnja do kraja kolovoza sudjeluju u organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Sportovi su mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

U 2022. godini sezonu su započeli s velikom edukativnom kampanjom “Zero Waste -Budi dio igre – Sačuvajmo nas planet”. Prva stanica ove sezone im je bila Požega, te su u dvorani osnovne škole Dobriše Cesarića održane prve Sportske igre mladih.

Među mnoštvom osnovnoškolaca, Igrama su prisustvovali i predstavnici Požeško-slavonske županije i Grada Požege. Zamjenik županice Ferdinand Troha naglasio je kako nikad ne mogu biti zadovoljni s ekološkom slikom županije, te da se uvijek mora i može bolje.

Ispred Grada Požege prisutna je bila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović koja je rekla kako Grad na prvom mjestu ima zdravlje svojih sugrađana, pogotovo u ovim izazovnim vremenima.

Tijekom prošlogodišnjih Igara, Coca-Cola je u Hrvatskoj provodila inicijativu prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom “Recikliraj me – Pokloni mi novi život” u sklopu koje su sudionici na odgovarajući način zbrinuli 16.425 boca u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.