Scena

Spektakularna noć: Odana počast Kići Slabincu uz koncert Miroslava Škore

04-09-2022 • 08:00
Rva
Idealno vrijeme za početak rujna i neponovljiv program ispunili su središnji požeški trg, a veliki pljesak i pokoja suza u oku pokazali su da Požega Kiću nosi u srcu

U subotu, drugog dana festivala „Zlatne žice Slavonije Požega 2022.“, program je započeo prijepodne na Trgu sv. Terezije radionicama i igraonicama za najmlađe, Folklornom riznicom te dječjim pjevačkim natjecanjem „Zlatni mikrofon“.  Pobjednice su po kategorijama su Mia Rezo u mlađoj i Lana Bobek u starijoj kategoriji.

Večer je donijela Retrospektivu Krunoslava Kiće Slabinca. Organizacijski odbor festivala „Zlatne žice Slavonije Požega 2022.“ odlučio je ove godine odati počast ovom glazbenom velikanu s nemjerljivim doprinosom Požeškom festivalu i tamburaškoj glazbi.

U potpuno novim aranžmanima orkestar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog te uz soliste Jacquesa Houdeka, Ivanu Kindl, Brunu Oberan Bošković, Igora Delača, Ivu Gamulina, Brunu Čolaka i kao iznenađenje Borisa Ćiru Gašparca, izveo je devetnaest bezvremenskih hitova iz širokog Kićinog opusa.

Idealno vrijeme za početak rujna i neponovljiv program ispunili su središnji požeški trg, a veliki pljesak i pokoja suza u oku pokazali su da Požega Kiću nosi u srcu. Gost Retrospektivne večeri bio je Kićin sin Pavao Slabinac preuzevši Zahvalnicu Organizacijskog odbora i zahvalivši se na ovom omažu njegovom ocu.

Po završetku Retrospektive program je nastavljen do dugo u noć uz koncert još jednog slavonskog glazbenog velikana Miroslava Škore.

Danas, trećeg i glavnog dana festivala, u večernjim satima prije programa na središnjem trgu, u šetališnoj zoni kod zgrade Suda, od 19 sati će se održati susret tamburaških orkestara pod nazivom „Tambura nas spaja“, dok Večer novih tamburaških pjesama na Trgu Svetog Trojstva započinje u 21 sat uz izravan prijenos u programu Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

Popis izvođača te pjesme možete pogledati i poslušati OVDJE.

Za kraj, po završetku prijenosa Večeri novih tamburaških pjesama, oko 23 sata koncert „40. godina s vama“ održat će Bosutski bećari za kraj ovogodišnjih Zlatnih žica Slavonije.

Foto: Krume Ivanovski/Zlatne žice Slavonije