Politika

Službeno: Željku Grgiću novi mandat načelnika

04-11-2022 • 13:18
Rva
Željku Grgiću danas je započeo novi petogodišnji mandat na mjestu načelnika Policijske uprave požeško-slavonske

Ministarstvo unutarnjih poslova u predmetu imenovanja rukovodećeg policijskog službenika, donijelo je Rješenje da se Željko Grgić, policijski službenik Ministarstva unutarnjih poslova, sa specijalističkim diplomskim stručnim studijem, u osobnom policijskom zvanju POLICIJSKI SAVJETNIK, imenuje s danom 04.11.2022. godine na radno mjesto NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE U POLICIJSKOJ UPRAVI POŽEŠKO – SLAVONSKOJ na razdoblje od pet (5) godina.

Ovo je drugi mandat Željka Grgića na čelu Policijske uprave požeško-slavonske.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je dana 10. listopada 2022. godine, interni oglas za imenovanje rukovodećeg policijskog službenika u ovom Ministarstvu, za radno mjesto načelnik Policijske uprave požeško-slavonske, koji je objavljen na web stranici i oglasnoj ploči Ministarstva unutarnjih poslova te na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave.

Povjerenstvo je utvrdilo da su na interni oglas za navedeno radno mjesto zaprimljene četiri (4) prijave, a nakon uvida u prijave utvrdilo je popis od tri (3) kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz internog oglasa, a čije su prijave pravodobne i potpune te je kandidate s te liste pozvala na testiranje i intervju.

Poziv za testiranje objavljen je na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave i web stranici Ministarstva unutarnjih poslova, dana 24. listopada 2022. godine, a testiranje i razgovor (intervju) s Povjerenstvom održani su dana 28. listopada 2022. godine. Testiranju su pristupila dva (2) kandidata koji udovoljavaju formalnim uvjetima, a testiranje se sastojalo od provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta.
ŽELJKO GRGIĆ ispunjava stručne uvjete radnog mjesta u pogledu stupnja obrazovanja i osobnog policijskog zvanja te ostale propisane i objavljene uvjete, a na temelju rezultata provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta i rezultata provedenog razgovora (intervjua) te je prvi na rang listi za navedeno radno mjesto.

Rješenje je potpisao Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović.

Načelniku Željku Grgiću rješenje o imenovanju uručio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina