Sport

Slavonija uvjerljivo pobijedila Čepin u devetom kolu 3. Nogometne lige – Istok

17-10-2022 • 14:25
Rva
Slavonija u Pleternici uvjerljivo pobijedila Čepin u devetom kolu 3. Nogometne lige - Istok

Petnaestak furioznih minuta bilo je dovoljno Slavoniji za osiguranje mirne i uvjerljive pobjede nad Čepinom kojom su ponovno preuzeli vrh dok u nedjelju Graničar nije u Županji pobijedio Đakovo Croatiu. Od početka je Slavonija dominirala, pokazala da je kvalitetnija momčad no Čepin je odolijevao napadima sve do 30. minute kada mladi Karlo Kovre u gužvi dolazi do lopte na samo 4-5 metra od gola i sprema je u mrežu.

Žalili su se gosti na zaleđe kod tog pogotka koji je donio je pomalo i raspad sustava kod Čepina pa je Slavonija još pojačala pritisak i do odmora uz još jedan pogodak Kovre, koji pokazuje da ima izniman nos za gol, te Mateja Martinovića i Mateja Peharde, Požežani odlaze do nedostižnih 4:0.

Na poluvremenu je svima bilo jasno da bodovi ostaju uz Orljavu pa se u nastavku smanjio intenzitet, Čepin je odigrao osjetno kvalitetnije, nekoliko puta i priprijetio, no Petković i njegova obrana su na kraju posao odradili jednako dobro kao i napadači. 

“Pobijedili smo jednog odličnog protivnika iako rezultat kaže da je bilo lagano. Danas smo dali neke golove koje smo zaslužili na ranijim utakmicama a nismo zabili, danas je to ušlo i vratilo nam se. Čestitke dečkima na pobjedi i maksimalno ozbiljnom ulasku u utakmicu. u nastavku smo malo i dali Čepinu dominaciju jer teško je 90 minuta odraditi u visokom ritmu. Važni bodovi su osvojeni, opet smo tu u vrhu, čekamo što će Županja napraviti, ali meni je u mislima samo Vrba-” – izjavio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Rezultati 9. kola : Slavonija – Čepin 4:0, Borac – Bedem 2:0, Oriolik – Sloga 4:1, NAŠK – Vuteks Sloga 3:1, Valpovka – Omladinac 5:0, Graničar – Đakovo Croatia 3:0, Svačić – Slavija 4:0, Kutjevo – Darda 2:1. 

U 10. kolu, u subotu, 22. 10. 2022. s početkom u 15,30 sati sastaju se Đakovo Croatia – Darda, Čepin – Kutjevo, Vuteks Sloga – Valpovka, Sloga – NAŠK i Slavija – Oriolik. U nedjelju, 23. 10. 2022. u 15,30 sati igrat će Omladinac – Slavonija, Bedem – Svačić i Graničar – Borac. 

sportalo.hr