Sport

Slavonija u gostima svladala Đakovo Croatiu u 6. kolu 3. Nogometne lige – Istok

27-09-2022 • 07:18
Rva
Nastavlja se hod po trnju nogometaša Đakova koji ostaju na samo 3 boda i nakon domaćeg susreta s požeškom Slavonijom. 

Nastavlja se hod po trnju nogometaša Đakova koji ostaju na samo 3 boda i nakon domaćeg susreta s požeškom Slavonijom. S druge strane Požežanima zaista odgovaraju gostovanja i ovo je već 10 osvojeni bod za nogometaše Dalibora Bognara. Doduše, oni su i naviknuli igrati na gostovanjima jer su čitavo vrijeme van svog stadiona u Požegi.

Slavonija je pokazala da može i bez konkretnog učinka Ivana Antunovića, pa je tako u prvom poluvremenu jedini strijelac za Požežane bio Mato Marčetić. Prednost je u nastavku povećao Matej Peharda, da bi u sudačkom dodatku počasni pogodak za Đakovo postigao. Lovro Pedić. 

– Pristup, igra, zalaganje od strane svih igrača je bio zadovoljavajući ali to nam nije bilo dovoljno da danas ni bod uzmemo. Za svaku našu grešku smo strogo kažnjavani do sada, a tako je i danas bilo. Prvo poluvrijeme smo imali kontrolu i dolazili smo u zadnju trećinu Slavonije ali šanse nismo znali ili mogli iskoristiti. U nastavku smo isto krenuli sa namjerom da dominiramo i da budemo još hrabriji prema gore, ali iz jedne kontre koju smo poklonili gostima oni su to iskusno iskoristili i kaznili nas. Nema tu puno priče niti polemiziranja, jednostavno samo svi zajedničkim radom i vjerom možemo iz ovoga izaći kao pobjednici! – poručio je Igor Budiša, trener Đakova.

– Dobra, čvrsta, za nas odlična utakmica u kojoj bih rekao da smo protivnika ostavili bez pravih šansi. Zadnja četvorka na čelu s golmanom je iznijela ovu utakmicu, odigrali smo izvrsnu partiju u fazi obrane, primili smo gol iz penala koji to ne mijenja. Čestitke mojim dečkima za ovo, okrećemo se sljedećoj utakmici – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Rezultati 6. kola : Đakovo Croatia – Slavonija 1:2, Darda – NAŠK 1:1, Čepin – Oriolik 1:0, Vuteks Sloga – Borac 2:0, Sloga – Graničar 1:0, Slavija – Bedem 2:2, Kutjevo – Valpovka 1:0, Omladinac – Svačić 2:0.

U 7. kolu, u subotu, 01. 10. 2022. u 16,30 sati sastaju se Slavonija – Kutjevo, Borac – Sloga, Oriolik – Omladinac, NAŠK – Čepin i Valpovka – Darda. U nedjelju, 02. 10. 2022. u 16,30 sati igrat će Bedem – Đakovo Croatia, Graničar – Slavija i Svačić – Vuteks Sloga. 

sportalo.hr