Politika

Savjet mladih Grada Požege potpisao Sporazum o suradnji sa Savjetom mladih Grada Vinkovaca

10-09-2022 • 15:35
Predsjednik Savjeta mladih Grada Požege Luka Hećimović i njegov zamjenik Zoran Jekić jučer su prisustvovali potpisivanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji sa Savjetom mladih Grada Vinkovaca.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Požege Luka Hećimović i njegov zamjenik Zoran Jekić jučer su prisustvovali potpisivanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji sa Savjetom mladih Grada Vinkovaca. Potpisivanje je održano u velikoj Gradskoj vijećnici u Vinkovcima. Potpisnici Sporazuma su Luka Hećimović i predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević.

Nazočne je uvodno u ime gradonačelnika Ivana Bosančića pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti gospođa Andrea Vinković.

Zatim je pozdravni govor održao Luka Hećimović te je istaknuo za taj događaj da je dobar putokaz za buduću suradnju, upoznavanje i zajedničko djelovanje za dobrobit mladih.

Naveo je da vjeruje kako je ovo polazišna točka boljem i kvalitetnijem djelovanju unutar svakoga od Savjeta koji bi bili otvoreni za sve konstruktivne primjedbe, prijedloge, ideje te realizaciju i vrednovanje istih. Naglasio je kako rad Savjeta mladih nije otvoren samo za njegove članove i zamjenike, već za sve zainteresirane društvene skupine koje žele djelovati na dobrobit šire zajednice.

Nakon toga je Zoran Jekić pozdravio okupljene, predstavio dosadašnji rad Savjeta mladih te prezentirao planove za buduće aktivnosti.

Domaćini su postavili veći broj pitanja te podijelili dosadašnja iskustva s gostima. Potom je Marko Brnjić, zamjenik predsjednice Savjeta mladih Grada Vinkovaca iznio svoja dosadašnja iskustva, nove planove i ideje ka jedinstvenom cilju u poboljšanju i napretku svijeta mladih. Kroz ovu suradnju dvaju Savjeta može se postići puno toga, održati različite edukacije i organizirati brojne događaje u želji za što većim doprinosom u životu mladih. Događaj je zaključila predsjednica domaćina SMGV zahvalivši na dolasku te izrazila uvjerenje da će se dobra i konstruktivna suradnja dugoročno nastaviti kroz različite projekte i programe. Naglasila je da zajedništvom, trudom i radom možemo dosta toga postići i ostvariti za naše mlade. Mladi su onaj kotačić društva koji pokreće bolje sutra i uspješniju budućnost jer na njima svijet ostaje.a i bolju budućnost jer na mladima svijet ostaje.

Izvor: Savjet mladih Grada Požege