Sport

Rukometaši Požege spremni za novu sezonu

01-09-2022 • 12:13
Rva
Nova sezona 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever započinje 17. rujna, a u kakvom su tijeku pripreme, otkrio je naš Slavenko u današnjem razgovoru s trenerom Dariom Anićem.

Igrači Rukometnog kluba Požega u subotu su u Slatini odigrali dvije pripremne utakmice gdje su ostvarili jednu pobjedu i jedan poraz. Nova sezona 1. Hrvatske rukometne lige – Sjever započinje 17. rujna, a u kakvom su tijeku pripreme, otkrio je naš Slaveno u današnjem razgovoru s trenerom Dariom Anićem.

Rukometaši Požege započeli su svoje pripreme 8. kolovoza, da li je bilo kakvih promjena u klubu?

„Treniramo dva puta tjedno, odlazaka je bilo, tri igrača od prošle sezone više neće biti u ekipi. No, vratio se Marko Antunović koji je prošlu godinu igrao u Čakovcu, tako da što se tiče promjena to je to.“ – rekao je trener Anić.

„Igrali smo tri pripremne utakmice do sada, igrali smo u Našicama s ekipom Nexe II, to smo pobijedili. Igrali smo turnir u Slatini prošlu subotu, bila je ekipa Slatine, Borova i mi. Tu smo jednu utakmicu dobili, jednu izgubili, nismo bili kompletni. Ovaj vikend idemo u Đakovo i idući vikend imamo jak turnir u Požegi. Tradicionalni Olymp turnir gdje će biti ekipa Đakova, Slatine, Nexe II i mi.“

Sezona započinje utakmicom protiv Slatine 17. rujna u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi.

„Slatina je ušla u ligu, pokušavaju već 3-4 godine ući, jednu godinu je prekinula korona i sad su napokon uspjeli. Imaju dobru ekipu koja je već dugo zajedno i mislim da će biti jedna ekipa iznenađenja lige.“ – dodao je trener Anić.

Prošla sezone 1. Hrvatske rukometne lige – Sjever bila je jako zanimljiva, tko god je pratio mogao je uživati u dobrim utakmicama, igralo se na zadnju loptu i jedan razlike.

Jedna od najzanimljivijih liga je ta gdje igraju naši klubovi, a vi uspijete biti u samom vrhu…

„Liga je zanimljiva, kvalitetna je, ima puno kvalitetnih igrača i mladih reprezentativaca. Dosta je izjednačena, mislim da je to za publiku najbolje, za nas koji sjedimo na klupi je najstresnije, ali za publiku je vrlo atraktivno. Igra se brzo i mislim da će tako biti i ove godine. Uvijek ima neki favorit koji već u najavi sezone kreće po to prvo mjesto, prošle godine je Čakovec najavljivao da će pokušati, a na kraju su bili na sredini tablice.”

“Tako da to nije ništa sigurno, svako svakoga može dobiti ovdje…“

„KTC je kroz kvalifikacije pobijedio Umag i ušao u Premijer ligu, za to drugo mjesto smo mi bili u borbi s njima do zadnjeg kola. Na njihovu sreću oni su uspjeli i čestitam im na tome, želim im ostanak u prvoj sezoni iako će im biti jako teško.“

Da je Požega hipotetski bila druga i ušla u kvalifikacije, da li bi mogla držati tu Premijer ligu, što bi bilo potrebno i ako se dogodi prilika za ulazak u ligu?

„Mi imamo veliku podršku Grada i Požeškog športskog saveza, tako da to nije problem. Imamo osigurano sve i u ovoj ligi što nam je potrebno, mislim da kad bi se plasirali da bi nas i dalje pratili u tome. Bilo bi sigurno teško što jedan dio naše ekipe nije u Požegi. Mi od 21 igrača imamo 19 Požežanina, no naših šest igrača je u Zagrebu, četiri ih studira, dva rade tamo. Oni i treniraju u Zagrebu tako da se vidimo pred utakmicu, nismo zajedno. To bi bilo malo teže u tom najelitnijem rangu, no kad bi došli do toga – pokušali bi.“ – rekao je trener Anić.

Jesu li ambicije za ovu sezonu 1. i 2. mjesto?

„Nesretno smo izgubili dvije utakmice , drugi dio prošle polu sezone gdje se Osijek odvojio, prvi dio sezone smo bili prvi. Ove godine ispala je Spačva i Vinkovci, mislim da su oni vrlo kvalitetna ekipa koja godinama igra Premijer ligu, sad su po meni nesretno ispali, sigurno će se pokušati vratiti. Čakovec je isto taj koji će tu pokušavati nešto, tu je par zagrebačkih ekipa – Metalac, Maksimir, Pastela… Mi smo tu, ima tu još klubova, vidjet će se po tome kako se otvori sezona, tad će se vidjeti kako će dalje biti.“

„Publici bude lijepo, nama je svaka utakmica stresna i završava se na jednu loptu…“

„Ja se nadam da će što više toga završiti u našu stranu, sad imamo ekipu koja je spoj nekakvog iskustva i mladosti. To je dobra kombinacija, a dobra je u tom slučaju što su iskusni igrači velika podrška mladima, tako da mislim da će biti dobro.“ – rekao je trener Anić.

Prvo kolo nove sezone 1. Hrvatske rukometne lige – Sjever na rasporedu je u subotu, 17. rujna kada će Požega ugostiti Slatinu.

Posljednje kolo prvog dijela sezone na rasporedu je 10. prosinca, a sezona se nastavlja 04. veljače 2023., utakmicama 14. kola.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.

žega