Sport

Rukometaši Požege pobjedom zaključili prvi dio sezone

13-12-2022 • 12:17
Rva
Kako su zadovoljni rezultatima prvog dijela sezone i kakve planove imaju za nastavak, rekao je trener Dario Anić prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Prvi dio sezone 1. Hrvatske rukometne lige Sjever je zaključen, a proteklog vikenda igrači Rukometnog kluba Požega odnijeli su pobjedu protiv Metalca u Zagrebu. Kako su zadovoljni rezultatima prvog dijela sezone i kakve planove imaju za nastavak, rekao je trener Dario Anić prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

 „Mislim da ćemo završiti polu sezonu na 5. mjestu, plasmanom sam zadovoljan polovično, ali iz objektivnih razloga. Ušli smo u sezonu s ozljedama četiri-pet ključnih igrača i tako smo se vukli do poslije prvog dijela polu sezone. Mislim da smo mogli bolji rezultat ostvariti, ali to je sport, na ozljede se ne može utjecati. Izgubili smo prvo kolo od Slatine, izgubili smo treće kolo u Zagrebu od Maksimir Pastele i s te dvije pobjede bi sigurno bili u vrhu drugi ili treći. Sam taj ulaz u polu sezonu nas je koštao boljeg plasmana. Peti smo i zadovoljan sam, od četrnaest ekipa smo u vrhu tablice, nadam se da ćemo tu i ostati, naravno ili podići to mjesto. “ – rekao je trener Anić. 

Polu sezonu su zaključili pobjedom protiv Metalca u Zagrebu, kako je izgledala utakmica iz vaše perspektive?

„Po meni je to naša najbolja utakmica, odigrali smo u Zagrebu sa, po meni, vrlo kvalitetnom ekipom Metalca, s dosta iskusnih igrača i nekakvih mladih reprezentativaca. Stvarno smo od prve minute odigrali kvalitetno, odlično obrambeno i u napadu taktički – sve što smo dogovorili se ispoštovalo. U nijednom trenu oni nisu bili blizu toga da dođu u nekakvu situaciju da okrenu utakmicu.“ – odgovorio je trener.

Prilikom prošlog gostovanja ste najavili jaku 1. Hrvatsku rukometnu ligu Sjever, što navijači sigurno pozdravljaju, kakva je situacija s igračkim kadrom sada?

„S ozljedama smo imali problema na početku, bilo je pet ozlijeđenih igrača na početku, jedan od njih bio je i Ivan Antunović. Bili su i Marko Sertić,  Ivan Janjić, Jerko Tukonić, tako da smo imali stvarno velikih problema, ali uspjeli smo to odigrati. Što se tiče braće Antunović, oba su se dobro pokrili, Ivan je bio ozlijeđen, poslije je bio Marko. Dobro funkcioniraju u ekipi, ponašaju se kao pravi vođe i puno pomažu meni. Nadam se da ostaje ista ekipa i u drugom dijelu, oslabljeni smo jer nam je otišao Marko Ćosić koji nam je bio jako bitan igrač. Otišao nam je Filip Orlović, golman i to vrlo dobar. Otišao je Luka Poplašen, vratio se Marko Antunović i nadam se da ćemo u takvom sastavu ostati i za proljetni dio prvenstva.“

Kako ste zadovoljni s uvjetima treniranja i suradnjom u Gradu Požegi?

„Sa suradnjom u Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu sam zadovoljan, jer da nema takve dobre suradnje, mi sigurno ne bi igrali ovaj rang i bili tu gdje jesmo. Termina imamo dovoljno, svaki dan se trenira. Naš jedini problem je što pola ekipe nije u Požegi, u Zagrebu su što zbog obaveza na fakultetima, što zbog posla… Tako da oni treniraju tamo, to imamo riješeno, ali najveći problem je što nismo zajedno.“

Prva utakmica proljetnog dijela je gostovanje u Slatini, kad počinju zimske pripreme?

„Još ovaj tjedan ćemo trenirati, napravit ćemo stanku nakon Božića i Nove godine, jer Božićni malonogometni turnir traje do 7. siječnja, dakle negdje 9. ćemo mi početi s pripremama. Moramo dogovoriti nekakve pripremne utakmice i 5. veljače počinje prvenstvo gostovanjem u Slatini. Slatina je ove godine iznenađenje, imaju odličnu ekipu, pojačali su se. Pobijedili su nas prvo kolo u Požegi, mi smo imali četiri igrača ozlijeđena, ja se nadam da ćemo im to vratiti.“ – rekao je trener Dario Anić.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.