Politika

Reakcija Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Požege i Požeško-slavonske županije

15-12-2022 • 14:18
Rva
Nama je ovo neprihvatljivo i nikako nije u duhu suživota i zajedništva, stoji u priopćenju

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Požege i Požeško-slavonske županije uputila je medijima reakciju na članak objavljen na Portalnovosti.

„Neugodno smo iznenađeni izjavama u objavljenom tekstu na portalnovosti.com od 13. prosinca 2022. godine, zamjenika župana Požeško-slavonske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine Nikole  Ivanovića, a vezano uz obilježavanja stradavanja  srpskih žrtava kod spomen –obilježja nedaleko sela Jeminovac.

Poštujući svaku žrtvu ne možemo ostati ravnodušni na neistine i podmetanja, iskrivljavanje povijesnih činjenica te da se od agresora pretvarate u žrtvu. Svakako treba napomenuti da sjećajući se žrtava srpske nacionalnosti zaboravljate da pojedinci kojih se „sjećate“  danas još uvijek žive. Isto tako napominjemo da u odnosu na brojke koje spominjete u svom obraćanju medijima, zaboravljate napomenuti da je na istom području Zapadne Slavonije od rujna  do prosinca 1991. godine,  poginulo preko 900  hrvatskih branitelja.

Nama je ovo neprihvatljivo i nikako nije u duhu suživota i zajedništva, a za koje se vi kao zamjenik župana Požeško-slavonske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, deklarativno javno zalažete i najavljujete svoj posjet logoru Bučje. Svakako je licemjerno prema žrtvama, nevinim civilima koji ni danas nemaju spokoj ni mjesto počivališta.

Recite nam prije dolaska i pokažite grobove dr. Šretera, Zalara i ostalih 22 nestala logoraša za  koje se ni danas ne zna gdje su. Pokažite da ono što govorite ima smisla i iskrenu potrebu za suživot u zemlji natopljenoj krvi hrvatskih branitelja i nedužnih civila stradalih u tom vremenu.

Istina je preduvjet za stvarni suživot……“, stoji u priopćenju koje potpisuje umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, voditelj koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Foto: Nikola Ivanović