Gospodarstvo

Radnice Orljave u Zagrebu poručile “Ne tražimo milostinju, samo ono što smo pošteno zaradile”

10-11-2022 • 14:39
Rva
Predstavnice radnica požeške Orljave i Novog sindikata stigli su u četvrtak u Vladu Republike Hrvatske na sastanak s ministrom državne imovine Ivanom Paladinom.

Predstavnice radnica požeške Orljave i Novog sindikata stigli su u četvrtak u Vladu Republike Hrvatske na sastanak s ministrom državne imovine Ivanom Paladinom radi zahtjeva za isplatom pet minimalnih plaća za radnice te tvrtke u državnom vlasništvu koja je prošle godine otišla u stečaj. Zaposlenice Orljave do sada su dobile tri plaće kao otpremninu, nakon što je ta tvrtka iz Požege koja se bavila proizvodnjom viskokvalitetnih muških košulja i ženskih bluza, završila u stečaj lani u kolovozu – prenosi Hina.

Nakon sastanka rekle su da su donekle zadovoljne.

“Hoćemo svoje otpremnine koje smo zaslužile i krvavo zaradile. Ne odustajemo, borit ćemo se do zadnje kapi krvi za svaku kunu koju smo zaradile u svojoj Orljavi. Ne predajemo se. Ako treba, podići ćemo šator ovdje, na Markovom trgu”, rekla je jedna od radnica koje su došle pred zgradu Vlade.

“Razgovor ulijeva nadu, rekao da će poduzeti sve što može”, rekla je radnica Anica Jerković nakon sastanka u Vladi. Ipak, to neće biti tako skoro. Kako ćemo za Božić? Nemamo čime unicima kupiti čokoladu… Probudite se, Plenkoviću, pomozite nam, ne odustajemo i borit ćemo se dok ne dobijemo što smo krvavo zaradile”, rekla je.

Foto: N1/Ivana Tomić