Sport

Prvaci Hrvatske u futsalu – Malonogometni klub “Autodijelovi Tokić” Požega na prijemu kod gradonačelnika

27-04-2022 • 11:35
Tena Protić
Veliku čestitku na ovom uspjehu uputio im je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, te je naglasio važnost sporta u Požegi.

U Splitu je održana završnica Hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete na koju se plasirala i ekipa Malonogometnog kluba Autodijelovi Tokić iz Požege, gdje su nakon sjajnih igara i četiri pobjede ostvarili senzacionalan rezultat i postali prvaci Hrvatske. Prvake je danas ugostio gradonačelnik dr.sc Željko Glavić, a uz igrače prisutni su bili predsjednik kluba Josip Barišić i trener Tomislav Banožić te predstavnici Požeškog športskog saveza, predsjednik Nino Abramović i tajnik Željko Mitrović.

Veliku čestitku na ovom uspjehu uputio im je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, te je naglasio važnost sporta u Požegi

„Čestitam vam na peharu koji ste osvojili, naravno to nije mala stvar, vidio sam koje su ekipe sudjelovale, vidio sam rezultate, stvarno ste bili izvrsni. Već iz omjera rezultata vidi se da ste bili nadmoćni tamo i da ste doista taj pehar, to prvo mjesto i zaslužili. Čestitam predsjedniku kluba, danas nije lako biti predsjednik ni jednog kluba, zahtjevi su veliki, sve teže je snalaziti se u tome. Zahvala što podržavate ove mlade ljude da se bave sportom i da zdravo odrastaju. Čestitam i treneru Banožiću, naravno bez njega to bi sve skupa bilo teško.“

„Čestitam svima koji igrate mali nogomet, futsal, izabrali ste lijepi sport i siguran sam da se dobro družite, a postigli ste izvanredne rezultate. Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu je to ponos i čast, imati ovakve izvrsne ekipe. Naravno u okvir mogućnosti Saveza, potpomagat ćemo vam jer vi niste više bilo tko, nego ste prvaci s osvojenim peharom!“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Naslov prvaka Hrvatske u kadetskoj konkurenciji osvojili su vratari Marino Šop i Nikica Vukoja te igrači Antun Kovačević, Samuel Lubar, Ivan Bulaja, Ante Banožić, Leon Bošković, Luka Andrijević, Petar Hrnjak, Dominik Kuprešak, Marin Šarić, Stjepan Bošnjak, Borna Knezović i Leonardo Nović Ivanović, a s klupe ih je vodio trener Tomislav Banožić.

„Nakon osvojenog 2. mjesta u regiji Istok, uputili smo se u srijedu navečer u Split. Znali smo unaprijed grupe pa smo išli tamo neopterećeni, da vidimo gdje smo mi na toj karti Hrvatske u kadetskoj konkurenciji. Prva utakmica protiv Biograda je bila teška, pobijedili smo i polako počeli rasti iz utakmice u utakmicu. Nakon druge pobjede u grupi, dogovorili smo se „ajmo probati ući u borbu za medalju“, da vidimo gdje će to dogurati. Polufinale je bilo protiv odlične ekipe Gorovo, pobijedili smo i to. Zadnji dan je medalja bila već u džepu, ali htjeli smo do kraja pokazati da igramo sjajan turnir.“

„Svi su nas tamo već hvalili, ispitivali odakle smo, za koga igramo veliki nogomet… Vidjeli su da ima potencijala i da idemo do kraja. U finalu nas je čekala ekipa Gauni iz Biograda koji su u međuvremenu izbacili prvoligaša Split, Makarsku, sve te ekipe koje su igrale su izbacile neka velika imena u futsalu. Fotex je izbacio Uspinjača Zagreb, Gorovo je izbacilo Futsal Dinamo, to su stvarno dvije akademije koje rade najviše s mladima, što znači da je turnir bio stvarno jak. Međutim, dečki su odigrali sjajno, u finalu smo pokazali da smo odigrali nadmoćno taj turnir i uzeli smo zlato.“ – rekao je trener kluba Tomislav Banožić.

„Tokići“ su također imali i najboljeg igrača završnice – Bornu Knezovića

Borna je ovom prilikom rekao kako je pobjeda  senzacionalna, da su važni želja i volja, te da su kao ekipa ostavili srce na terenu. Trener Banožić je dodao kako su se za Bornu zainteresirali izbornici mlade i A reprezentacije, također da su još neki dečki iz ekipe u fokusu te da će biti pozvani u kamp.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je rekao da će klub i dalje imati potporu Saveza

„Svima nam je drago da ste prvaci, nemamo baš toliko često u Požegi imati prvake u bilo kojem sportu, a znamo da je nogomet najzastupljeniji po broju onih koji se natječu. Nadam se da ćete i dalje raditi kao do sad, trenirati u klubovima gdje trenirate, a futsal igrati na ovaj način. Požeški športski savez će uz Grad Požegu s kojima surađujemo, i dalje pomagati kao što smo i sad pomogli s prijevozom i troškovima. Mi ćemo raditi svoje, vi nastavite ovako i neka rezultati budu ovakvi. Želim vam da budete prvaci i juniorske i seniorske kategorije.“ – rekao je Nino Abramović.