Politika

Proračun Grada Požege za 2023. godinu 26,6 milijuna eura

16-12-2022 • 21:11
Rva
Prosvjedi urodili plodom: Pomoćnici u nastavi će do kraja školske godine dobivati dodatnu naknadu od 500 kuna mjesečno

Gradsko vijeće Grada Požege sastalo se poslijepodne vjerojatno posljednji puta u ovoj godini kako bi raspravljalo o petnaestak točaka dnevnog reda. Najvažnija je svakako bila Proračun Grada Požege za 2023. godinu.

Proračun za iduću godinu po prvi puta izražen je u euru, pa su tako ukupni planirani rashodi 26,6 milijuna eura. Gradonačelnik je prije glasovanja imao amandman kojim je predloženo da se u cilju poboljšanja statusa osoba koje su zaposlene kroz tekući projekt Petica za dvoje  – IV faza, a sukladno provedenim pregovorima sa zaposlenim radnicima na spomenutom projektu, za 50 pomoćnika u nastavi osigura naknada za topli obrok u iznosu od 500 kuna ili 66,36 eura mjesečno. Tim neoporezivim iznosom i plaćom od oko 2.500 kuna  mjesečno za nepuno radno vrijeme ukupna primanja pomoćnicima dosežu 3.000 kuna mjesečno do kraja školske godine. Na isti način u srijedu je na sjednici Županijske skupštine donesena ista odluka u Proračun Požeško-slavonske županije, tako da će svi pomoćnici u nastavi na području naše županije imati iste uvjete.

U ostalim točkama dnevnog reda Grad je odlučio prodati dva manja suvlasnička udjela u nekretninama na području Požege, te će sufinancirati studente medicine, stipendiste Požeško-slavonske županije.

Cijeli dnevni red možete pogledati OVDJE.