Gospodarstvo

Projektom tvrtke Modul d.o.o. komercijalizirana su tri nova proizvoda za globalno tržište

30-12-2022 • 12:49
Rva
Projektom tvrtke Modul d.o.o. komercijalizirana su tri nova proizvoda za globalno tržište.

Inovacije u S3 područjima – Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta financira projekt koji provodi tvrtka Modul d.o.o. naziva „Komercijalizacija modularnog namještaja kroz održivu proizvodnju budućnosti” KK.03.2.2.0085. Svrha projekta bila je komercijalizirati nove proizvode u području održive proizvodnje i prerade drva te izrade namještaja te inovacija poslovnih procesa tvrtke Modul d.o.o. Projektom „Komercijalizacija modularnog namještaja kroz održivu proizvodnju budućnosti” inovirali su se poslovni procesi kojima se komercijaliziralo tri proizvoda za globalno tržište.

Projektom su se komercijalizirala tri nova proizvoda za globalno tržište Klokan, Duo i Kruna.

KLOKAN – bračni ergonomski krevet s dodatkom funkcionalnog mobilnog rasklopivog dječjeg krevetića namijenjen obiteljima s malom djecom za noćenje u manjim prostorima.

KRUNA – fotelja s razvlačnim mehanizmom i rukonaslonom – stolićem, pogodna za hotele, apartmane i manje stanove, ergonomska fotelja, prostran ležaj i stolić u jednom, gdje je predviđena ugradnja antialergijskog madraca.

DUO – dvosjed za dnevni prostor s transformacijom u ugodan ergonomski krevet „na kat”, dizajnerska inovacija koja može služiti osobama s motoričkim poteškoćama da ugodno borave u ležećem položaju.

Tržište prerade drva i izrade namještaja mijenja trendove, inovacije podrazumijevaju uvođenje novih, no jednako kontinuirano unapređenje postojećih proizvoda i procesa.

„Značajna poboljšanja u tehničkim s mogućnostima su nam izuzetno važna kao i u komponentama i materijalima, korisničkoj prihvatljivosti te drugim funkcionalnim značajkama. Inovacije otvaraju nove segmente unutar tržišta, a održivost je prioritet u svemu, kako ponuđačima tako i kupcima koji teže izdržljivijim, ekološkim i antialergijskim proizvodima od kvalitetnih i prirodnih materijala obrađenih novim tehnologijama. Suvremeni trendovi teže dizajnu namještaja i prostora na način usko povezan s prirodom. Stupanj kreativnosti, tehnološke značajke i ekspertiza tima, presudni su u nastupu na tržištu, ne diktira sve veličina poduzeća. Ranije skupi proizvodi zbog primjene inovativne proizvodnje mogu postati dostupni i srednjoj klasi i čime se zapravo otvara novo tržište. U smislu ekološke i socijalne osviještenosti, novi inovativni proizvodi u sferi opremanja prostora jednako su atraktivni u hotelskom smještaju kao i jedinicama za korisnike sa tjelesnim poteškoćama.“ – poručili su iz tvrtke Modul d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost društva Modul d.o.o.