Društvo

[FOTO/VIDEO] Preventivna akcija žurnih službi „Sigurnost na bazenu 2022“

15-07-2022 • 12:58
Rva
Održane su dvije vježbe spašavanja u kojoj su sudjelovale žurne službe.

Na Gradskom bazenu Požega održana je preventivna akcija “Sigurnost na bazenu 2022.” koju u kojoj su sudjelovali Policijska uprava požeško-slavonska, Javna vatrogasna postrojba, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja, Ravnateljstvo civilne zaštite, Službe civilne zaštite Požega i Ronilački klub Požega.

Cijela akcija održana je u sklopu službenog otvorenja škole plivanja u koju je ove godine upisano 560 djece.

Nakon što je voditelj škole plivanja Alen Ivanović pozdravio sve nazočne i predstavio učitelje plivanja, školu je službeno otvorila pročelnica Maja Petrović ispred Grada Požege.

Održane su dvije vježbe spašavanja u kojoj su sudjelovale žurne službe.

Preventivna akcija održana je kako bi se djeci, ali i svim prisutnim sugrađanima prikazalo kako žurne službe djeluju prilikom nesretnog slučaja. Koordiniranim djelovanjem provedene su dvije simulirane vježbe spašavanja i to spašavanje utopljenika iz bazena te spašavanje bebe iz pregrijanog automobila.

„Stalno treba podsjećati na opasnosti koje prijete djeci od dehidracije u vozilima ljeti. To potvrđuje i nedavni slučaj iz Pule, gdje je policijska službenica spasila dijete od toplinskog udara u vozilu. Ovdje vidimo da je vanjska temperatura 32°C, dok je u vozilu temperatura 64°C. Stoga i poruka svima iz današnje kampanje je, ne ostavljajte djecu samu i zaključanu u vozilima.“

„Prije svega valja zahvaliti organizatoru Gradu Požegi i svim partnerima – žurnim službama i ostalima, posebice školi plivanja, što su se rado uključili u današnje aktivnosti i na do sada jedinstven način pokušali utjecati na svijest građana.“ – rekao je službenik za prevenciju Goran Matijević.