Scena

Poznati su izvođači festivala “Zlatne žice Slavonije – Požega 2022.”

27-05-2022 • 08:21
Rva
Odabrane su pjesme koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu u nedjelju 4. rujna, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi

Nakon provedenog Natječaja za nove skladbe za festival Zlatne žice Slavonije – Požega 2022., odabrane su pjesme koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu u nedjelju 4. rujna, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, uz izravan prijenos u programu Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

Stručno povjerenstvo imalo je težak posao odabrati izvođače i pjesme koje su zavrijedile biti dio najvećeg festivala tamburaške glazbe. Odabrali su 22 najbolje skladbe, a prema novoj koncepciji, polovica pjesama tradicionalnog je glazbenog izričaja, dok drugu polovicu čine modernije verzije tamburaške glazbe. Svoje mjesto na festivalu naći će i pobjednička pjesma festivala Zlatni glas Zlatne doline iz Kaptola.

A ovo su 23 izvođača za Zlatne žice Slavonije – Požega 2022:

1.       ŠIMA JOVANOVAC

2.       STJEPAN JERŠEK ŠTEF

3.       SLAVONSKE LOLE

4.       ŽELJKO BARBA

5.       MARTA NIKOLIN

6.       IVAN ŠTIVIĆ

7.       KVARTET GUBEC

8.       RAVNICA

9.       ŠOKCI

10.   TKANICA

11.   ŽETEOCI (Pobjednička skladba sa festivala Zlatni glas Zlatne doline Kaptol 2022.)

12.   MIROSLAV ŠKORO

13.   BOSUTSKI BEĆARI

14.   VRANAC

15.   GAZDE

16.   SLAVONIA BAND

17.   DŽENTLMENI

18.   CURE IZ CENTRA

19.   CECILIJA

20.   LIDIJA BAČIĆ

21.   LEGE

22.   KAS

23.   POSEGANA

Požeški festival ove godine je trodnevna manifestacija od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna s glavnim događanjima na Trgu Svetog Trojstva.

Osim Zlatnih žica Slavonije u nedjelju, prvi dan festivala održat će se tradicionalno otvorenje i nastup kulturno-umjetničkih društava, a u subotu je retrospektivna večer posvećena Krunoslavu Kići Slabincu. Sve tri večeri nakon glavnog programa na festivalskoj pozornici slijede koncerti eminentnih imena tamburaške glazbe.

Više detalja o sve tri festivalske večeri, imenima koncertnih izvođača, dodatnim sadržajima i događanjima bit će poznato početkom lipnja.

Tekst/Foto: Zlatne žice Slavonije