Politika

Požeško–slavonska županija organizira sastanak na temu proizvođačkih organizacija

19-04-2022 • 14:15
Rva
Požeško-slavonska županija ima potrebnu dokumentaciju za izgradnju LDC za voće i povrće u Požegi i prijavom za sufinanciranje izgradnje želi poljoprivrednicima osigurati bolje uvjete rada.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 14. travnja 2022. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ULAGANJE C.1.5. R1-I1 – IZGRADNJA I OPREMANJE LOGISTIČKODISTRIBUTIVNIH CENTARA (LDC) ZA VOĆE I POVRĆE. Prihvatljivi prijavitelji na navedeni poziv su županije ili trgovačka društva osnovana od strane i u 100%-tnom vlasništvu županije u okviru kojeg će se provoditi projekt izgradnje i opremanja LDC-a.

Požeško-slavonska županija ima potrebnu dokumentaciju za izgradnju LDC za voće i povrće u Požegi i prijavom za sufinanciranje izgradnje želi poljoprivrednicima osigurati bolje uvjete rada.

Da bi projekt bio prihvatljiv, županija mora dokazati da je 70% planiranog kapaciteta LDC-a osigurano površinama i proizvodnjom voća i povrća od strane proizvođača voća i povrća s područja za čije se potrebe gradi LDC.

Isto se dokazuje iskazom interesa poljoprivrednih proizvođača u obliku skupne izjave poljoprivrednih proizvođača potpisane od svakog ponaosob koja sadrži: opće podatke o poljoprivrednom gospodarstvu (naziv i pravni oblik, adresu, OIB fizičke osobe odgovorne u pravnoj osobi), vrste voća i/ili povrća, površine i proizvodnju u tonama, iskaz da će koristiti skladišne rashladne i/ili logističke kapacitete LDC-a te iskaz o sadašnjem ili budućem članstvu u proizvođačkoj organizaciji).

Ukoliko ste zainteresirani za  članstvo u proizvođačkoj organizaciji i želite svoju proizvodnju prodavati putem proizvođačke organizacije, iz Županije pozivaju na sastanak, koji će se održati u petak 22. travnja u 9,30 sati u Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije, Županijska 7, Požega.

Također mole da svoj dolazak potvrdite na uredzupana@pszupanija.hr do 21. travanja 2022. godine.