Sport

Požeški športski savez dodijelio priznanja najboljima u 2021. godini

10-03-2022 • 19:36
Tena Protić
Najboljim sportašicama i sportašima, ekipama te sportskim djelatnicima, večeras su dodijeljena priznanja za njihove uspjehe.

Požeški športski savez održao je svečano proglašenje najboljih požeških sportaša u svom tradicionalnom, 54. izboru. Najboljim sportašicama i sportašima, ekipama te sportskim djelatnicima dodijeljena su priznanja za njihove uspjehe u 2021. godini.

Svečanu dodjelu otvorio je predsjednik saveza Nino Abramović s nekoliko riječi.

“Prošle godine nije bilo ove dodjele, a ova je 54. po redu i nadam se da će dalje sve godine biti održano. Kažu lakše je u nekom sportu postići rezultat, svako misli da je kod onog drugog u sportu lakše. Svi vi koji se natječete dobro znate da je svaki sport težak i da treba izaći i pobijediti. Postići taj rezultat, a onda se vidi da to nije tako jednostavno kao što kažu. Imamo rezultata na svjetskoj i na europskoj razini. Posebno bi pohvalio rad Udruga osoba s invaliditetom koji postižu odlične rezultate na lokalnoj i na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini.”

Rad Požeškog športskog saveza i klubova najvećim se dijelom financira iz proračuna Grada Požege te je gost dodjele bio i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

“Pogledajući ove pehare i diplome, što mogu reći osim, Požega je stvarno sportski grad. Iz gradskog proračuna u postotku se za sport izdvaja dosta, no sve počiva na vama, entuzijastima. Koji taj sport živite i za te rezultate ste spremni odricati se. Ono što mogu i ime gradonačelnika i ove Gradske uprave obećati, svu pomoć i u budućnosti. Koliko god je to moguće i koliko god nam to dopusti naš proračun. U sportu niste da biste trošili neke novce, već da bi ste postizali rezultate, a to i radite. Svim sportašima želim čestitati na ovim divnim rezultatima. Identitet ste ovog grada i s ponosom ćemo se sjećati ovih rezultata kao i onih iz prošlosti.”

U izboru sportaša godine na prijedlog klubova sudjelovali su članovi Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza.

Za perspektivne sportaše proglašeni su Ena Paukner – Gimnastičko društvo Sokol, Ivan Smiljanić i Laura Ambruš – Stolnoteniski klub Požega, Dominik i Ana Karakatić – Šahovski klub Požega. Iz Karate do kluba Požega Ana Katić i Antonio Keleminec, te Ivan Milković. Ivan Pavao Laštovica – Streljački klub Požega, Petar Ereiz – Športski teniski klub Požega,

Drago Marković, Luka Romić i Ivan Lončarević – Nogometni klub Slavonija, Pavao Patrik Šekelja, Mihael Brezić i Leon Franjetić – Nogometni klub Požega, Patrik Dumančić, Leon Nikolić i Lovro Krnjić – Nogometi klub Dinamo Vidovci Dervišaga.

Anja Bunčić, Lucija Čulo, Naomi Petranović i Marija Cindrić – Ženski košarkaški klub Požega, Marko Pisker i Gabrijel Lončarić – Košarkaški klub Požega. Marin Sesar, Bruno Vuković i Luka Novinc – Rukometni klub Požega. Lana Srnović – Kuglački klub Nove Nade te Matej Pernar, Tomislav Perašinić i Monika Hace – Boćarski klub Nada.

Najbolja kadetkinja i kadet za 2021. godinu su Iva Grgić i Bojan Savić iz Kuglačkog kluba Nove Nade. Za najbolja juniorku proglašena je Mia Mikliš – Fitness klub Play, dok je najbolji junior Robert Bakić, također Kuglački klub Nove Nade. U 2021. godini najbolja seniorka bila je Anamarija Medak – Fitness klub Play, dok je najbolji senior još jednom Matej Jaroš – Moto klub Požega Promet.

U kategoriji sportski trener godine nagradu je dobio Hrvoje Raguž iz Fitness kluba Play.

Najbolji sportaš, odnosno sportašica, osoba s invaliditetom za 2021. godinu je Željka Peška iz Športske udruge slijepih Požega. Najbolja udruga osoba s invaliditetom je Boćarski klub Nada.

Nagradu za najbolju žensku udruga u 2021. godini dobio je Ženski košarkaški klub Požega. Nagradu za najbolju mušku udrugu dobio je Rukometni klub Požega.

Požeški športski savez dodijelio je Trofej saveza profesoru Milanu Trgovčiću kao zaslužnom pojedincu.

Trofej saveza kao udruga zaslužio je Kuglački klub Nove Nade Požega.