Sport

Požeški rukometaš Borna Vlašić dobitnik Rektorove nagrade

30-09-2022 • 07:13
Rva
Iz Rukometnog kluba Požega uputili su čestitku svom suigraču i izrazili ponos na ovom priznanju - Sve njihove uspjehe slavimo kao da su naši osobni.

Rektorovom nagradom nagrađuju se najbolji studentski radovi znanstvenoga sadržaja, odnosno umjetnička ostvarenja. Ustanovljuje se radi poticanja znanstveno istraživačkoga i umjetničkoga rada te promicanja studentskoga stvaralaštva. Borna Vlašiću, igrač Rukometnog kluba Požega, dobitniku Rektorove nagrade za 2021./22. godinu za svoj znanstveni rada pod nazivom: “Kazneno djelo davanja lažnog iskaza – pitanje preuranjenosti optužnice u kontekstu kaznenog progona Luke Modrića i Dejana Lovrena“ kojeg ne napisao zajedno s kolegom Marinom Novakom.

Iz Rukometnog kluba Požega uputili su čestitku svom suigraču i izrazili ponos.

„U ime kluba, svih igrača, trenera i Uprave od srca čestitamo našem Borni Vlašiću, dobitniku Rektorove nagrade za 2021./22. godinu. Svi znamo koliko je školovanje važno za sve mlade osobe, neovisno gdje živjeli i čime se bavili. U maloj zajednici kao što je naša, uz rukomet pratimo naše igrače kako odrastaju, školuju se, zapošljavaju, zasnivaju obitelj. Sve njihove uspjehe slavimo kao da su naši osobni. Rukomet u Hrvatskoj možda nije sport od kojeg svi mogu živjeti kao profesionalci ali je zasigurno sport koji oblikuje karakter, stvara radne navike i usmjerava mlade ljude u neke druge uspješne, u ovom slučaju akademske vode.

„Naš grad kao mala sredina osuđen je da ga mladi ljudi sa navršenih 18 godina napuštaju i odlaze na školovanja u veće gradove. S jedne strane to predstavlja organizacijski izazov s kojim se mi kao klub zadnjih godina uspješno nosimo a o čemu svjedoče i naši rezultati (prošle sezone borba do zadnjeg kola za ulazak u Premijer ligu). S druge strane, u našem klubu imamo studente FER-a, prava, građevine, KIF-a, ekonomije, profesora kineziologije od usmjerenja rukometa preko kondicijske pripreme sportaša pa sve do fitnessa. Od 20 igrača prve ekipe, 10 ih je akademskog obrazovanja ili još uvijek studira. 5 igrača su gimnazijalci i na dobrom putu su da kroz dogledno vrijeme upišu neki od fakulteta.“

„Rukometni klub Požega najbolji je ambasador teze o paralelnom akademskom obrazovanju i bavljenju sportom na visokoj razini. Sve to bez potpore grada, entuzijazma i angažmana trenera, organizacijskog i financijskog doprinosa uprave, te na kraju odricanja i posvećenosti igrača ne bi bilo moguće. Još jednom čestitamo Borni od srca i želimo mu puno uspjeha, kako u rukometu tako i u budućem poslovnom i privatnom životu.“ – poručili su iz Rukometnog kluba Požega.

Foto/Video: RK Požega