Društvo

Požeški kvizaši uspješni na pub kvizu JAQO u Jastrebarskom

27-06-2022 • 12:24
Rva
Sudjelovalo je četrdesetak ekipa sastavljenih od po četiri igrača, među kojima i dvije požeške

Park u centru Jastrebarskog bio je u subotu mjesto održavanja tradicionalnog pub kviza JAQO – Jaska Quiz Open 2022. godine. Organizator ovog kviza na otvorenome je Jaskanska kviz scena na čelu s Požežaninom Borisom Gajićem Gnjidom i uz potporu Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

Sudjelovalo je četrdesetak ekipa sastavljenih od po četiri igrača, među kojima i dvije požeške: „Milton i metafizičari“, u sastavu Antun Akšamović, Uroš Milurović, Ivor Čevapović i Ivica Brtan, te „Marlowe i uljezi“ u sastavu Željko Pavlović, Milan Kantor, Matko Matijević i Boris Benčić, svi odreda članovi udruge Kvizoljupci Zlatne doline.

Požeški doprinos ovom kvizu je i u ekipi „Borg i Hrvati“ sastavljenoj od zagrebačkih Požežana, dok je poznati hrvatski kvizaš Tomislav Bleiziffer bio jedan od dvojice autora kviza. Od zvučnijih imena sudjelovali su lovci iz Potjere Mladen Vukorepa i Krešimir Sučević Međeral.

Osim dobre zabave i druženja svi sudionici nagrađeni su knjigama, CD-ovima i drugim uobičajenim nagradama na ovakvim susretima. Plasman nije prioritet, no spomenimo kako su obje naše ekipe ostvarile plasman u gornjoj polovici ljestvice.