Kultura

Požeški centar kulture bogatiji za novi klavir

30-12-2022 • 08:16
Rva
Vrlo zanimljivim koncertom Matije Dedića, u pratnji Adriana Bernobića na bubnjevima te Zvonimira Šestaka na kontrabasu, sinoć je predstavljen novi klavir Gradske knjižnice Požega

Vrlo zanimljivim koncertom Matije Dedića, u pratnji Adriana Bernobića na bubnjevima te Zvonimira Šestaka na kontrabasu, sinoć je predstavljen novi klavir Gradske knjižnice Požega. Kroz sat i pol vremena glazbenog programa, publika je u ispunjenoj Dvorani svjetlosti uživala u osebujnim interpretacijama jazz standarda i autorskim pjesmama Matije Dedića.

Posjetitelje je na početku pozdravila ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo. „Zahvaljujem Gradu Požegi i gradonačelniku Željku Glaviću, Glazbenoj školi i kolegi Alenu Kovačeviću te pročelnici Maji Petrović na angažmanu, inicijativi i rezultatu koji večeras predstavljamo, a to je predivan poklon Gradskoj knjižnici Požega.“, rekla je na početku Šutalo.

Ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević zahvalio je Gradu Požegi na osiguravanju sredstava za kupnju klavira.

„Na našu inicijativu je Grad Požega sredstvima donacije HEP-a kupio ovaj nama jako vrijedan instrument i poklonio Gradskoj knjižnici Požega, kako bi se prvenstveno naši učenici mogli na još adekvatniji način predstavljati na raznim prigodama. Naša suradnja s Gradskom knjižnicom Požega je intenzivna i vjerujem da će biti još intenzivnija. Često na otvorenjima izložbi, predstavljanjima knjiga i drugim svečanostima i humanitarnim akcijama Glazbena škola Požega participira sa svojim programom, tako da vjerujem da je ulog u ovaj instrument na dobrobit cijele naše zajednice.“, kazao je Kovačević.