Crna kronika

Požega: Udario 16-godišnjakinju na pješačkom prijelazu i pobjegao

14-05-2022 • 08:45
Rva
Vozač bijelog kombija je nakon nesreće pobjegao

U petak 13. svibnja oko 13 sati u Požegi u Osječkoj ulici, nepoznati vozač koji je upravljao bijelim kombijem, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se približavao sigurnom brzinom te je prednjim dijelom vozila udario u 16-godišnjakinju koja je već stupila na pješački prijelaz. U prometnoj nesreći pješakinja je lakše ozlijeđena, a policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Vidovcima u Ulici Stjepana Radića i u Požegi u Ulicama Ante Starčevića i Hrvatskih branitelja.  

Upravljao mopedom prije stjecanja prava

U petak 13. svibnja 2022. oko 11 sati u mjestu Frkljevci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili moped marke „Explorer“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 29-godišnjak, koji kod sebe nije imao osobnu iskaznici niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet, također je utvrđeno da  je višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

29-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

29-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da su se dana 12. svibnja 2022. oko 14.15 sata u Požegi u Osječkoj ulici verbalno i tjelesno sukobili 41-godišnjak i 56-godišnjak. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Otuđen bicikl

U petak 13. svibnja 2022 policijskim službenicima je prijavio 33-godišnjak, da mu je u vremenu od 11. do 12. svibnja 2022 u mjestu Drškovci iz otvorenog dvorišta, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikli. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.