Sport

Požega domaćin Prvenstva Hrvatske u tenisu

16-05-2022 • 17:14
Tena Protić
Požega je domaćin HEP Prvenstva Hrvatske u tenisu, natjecanja koje će trajati do 19. svibnja, a namijenjeno je kategoriji juniori do 16 godina.

Požega je domaćin HEP Prvenstva Hrvatske u tenisu, natjecanja koje će trajati do 19. svibnja, a namijenjeno je kategoriji juniori do 16 godina. Otvorenje je održano danas na terenima Teniskog kluba Požega, a svima se obratio predsjednik Športskog teniskog kluba Požega Ivan Penava, uz njega prisutni su bili gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije dr. Vlado Drkulec, predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović i tajnik saveza Željko Mitrović, Tomislav Čabraja, direktor turnira Robert Brkljač, te vrhovni sudac turnira Dejan Miljević.

„Prije svega zahvalio bi se Teniskom savezu koji su nakon dugo godina iskazali povjerenje da održimo ovako velikog prvenstvo, mi se predlažemo i za nagodinu ako bude moguće. Nadam se da će svi biti zadovoljni i da ćemo dobro odraditi svoj posao.“ – rekao je Ivan Penava.

„Nama je drago da se i manji klubovi javljaju za organizaciju državnog prvenstva, ona su najznačajniji turniri u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Na njima se okupljaju najbolji igrači i igračice u pojedinoj kategoriji. Lijepo je vidjeti da su svi naši juniori i juniorke do 16 godina danas ovdje, nadamo se da će ovaj turnir biti prvi u podizanju teniske kulture u gradu Požegi.“ – rekao je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Današnje Prvenstvo Hrvatske u tenisu otvorio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

„Posebno mi je drago što je Požega ovih dana domaćin ovog prvenstva. Nadam se kako će se svi, uključujući i natjecatelje, goste i dužnosnike Hrvatskog teniskog saveza, ugodno osjećati u Požegi. Ovo je doista lijepo, kako je rekao izvršni direktor, dobar je poticaj da se na neki način učini vidljivijim tenis u Požegi, pa da se možda iz toga izrodi neki napredak.”

“Napredak infrastrukture, a onda iz toga i napredak samog tenisa, iako Požega ima dugu tradiciju, ali manje-više na nižim razinama, ovo je možda prilika da ovakvi turniri naprave iskorak. Svim natjecateljima želim lijepu fer igru, svima želim da pobjede, a s obzirom na to da ne mogu svi biti pobjednici, neka pobjedi najbolji.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc Željko Glavić i time proglasio prvenstvo otvorenim.

Više o samom turniru i natjecateljima rekao je direktor turnira i dugogodišnji trener, Robert Brkljač.

„Natjecanja u tenisu su specifična, kako je spomenuo gradonačelnik – samo je jedan pobjednik. Ovdje kod nas je bilo prijavljeno 95 natjecatelja, koji su prošli kroz kvalifikacije. Oni će ovih dana do četvrtka kroz glavna natjecanja pojedinačno i u konkurenciji parova, na kraju vidjeti tko je pobjednik. Glavni turnir zapravo sadrži 64 najbolja juniora u Hrvatskoj, a kroz kvalifikacije ih je prošlo još 40-50 u zadnja dva dana.“ – rekao je Robert Brkljač, trener i direktor turnira.