Društvo

[FOTO] Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na groblju sv. Ilije

31-10-2022 • 10:48
Tena Protić
Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na groblju sv. Ilije u Požegi.

Povodom blagdana Svih svetih položeni su vijenci i odana počast na groblju sv. Ilije u Požegi za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Molitvu kod središnjeg križa predvodio je vojni kapelan Željko Volarić.

Počast su odali zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Požeško-slavonske županije i udruge proistekle iz Domovinskog rata, zatim izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu s zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, izaslanstvo Grada Požege predvođeno gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem te izaslanstva gradova i općina Požeško-slavonske županije.

Na svetkovinu Svih Svetih u utorak 1. studenoga, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje, molitvu odrješenja i blagoslov grobova u 15.30 sati na požeškom groblju Sv. Ilije. Na Dušni dan 2. studenoga, u požeškoj Katedrali svetu misu u 18,30 sati predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević nakon koje će uslijediti molitva za sve preminule grada Požege, na poseban način za poginule u Domovinskom ratu, te sve one koji su ukopani u kripti Katedrale.