Politika

Potpisan ugovor za Projekt energetske obnove zgrade Zavoda za javno zdravstvo

24-11-2022 • 11:01
Rva
Potpisani su ugovori za Projekt "Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije".

Potpisani su ugovori za Projekt “Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije”. Projekt provodi Požeško-slavonska županija te je današnjem potpisivanju prisustvovala županica Antonija Jozić, radove će izvoditi tvrtka Promet građenje d.o.o. ispred koje je ugovor potpisala direktorica Anka Šutalo, dok će poslove nadzora obavljati tvrtka Erkon d.o.o., ispred koje je ugovor potpisala direktorica Erna Gavrilović.

Više o samoj vrijednosti radova rekla je ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat.

„Nama je uvijek drago kao koordinatoru da možemo biti onaj jedan kotačić, da pomognemo prijavitelju i Županiji da ostvare bespovratna sredstva. Radi se o projektu koji je financiran iz Javnog natječaja za energetsku obnovu kulturne baštine. Ukupno prihvatljivi troškovi na ovom projektu su 847.243,00 kuna, od toga su bespovratna sredstva oko 340 tisuća kuna. Ostali dio sredstava će se financirati sredstvima Županije i Zavoda za javno zdravstvo. Same aktivnosti su energetska obnova pročelja, odnosno jednog dijela zgrade Zavoda, no u vlasništvu je Županije. Radi se o toplinskoj izolaciji, fasadi na tom dijelu zgrade i o zamjeni stolarije.“ – rekla je ravnateljica Horvat.

S obzirom na to da se radi o obnovi zgrade koju koristi Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, nekoliko riječi rekao je i ravnatelj dr.med.vet. Mato Matijević.

„Što će Zavod time dobiti? Dobit će vezano što se tiče toplinske energije, zgrada će prijeći iz razreda D u C. Što se tiče primarne energije, iz razreda B u razred A+. Ušteda toplinske energije će se smanjiti za 55%, a primarne energije za 33%. Smanjene emisije ugljičnog dioksida bit će 37,43%. Znamo današnju situaciju s energijom, tu su značajne uštede, a vezano za sam rad djelatnika, to će biti ugodnije. Zahvala županici Jozić što primijeti te probleme koje imamo vezano za objekte koji su stari i koji iziskuju obnovu.“ – rekao je ravnatelj Matijević.