Društvo

Potpisan ugovor za novi vrtić u Kuzmici: “Djeca i ulaganje u zajednicu su uvijek prioritet”

29-11-2022 • 13:31
Rva
Potpisan ugovor za novi vrtić u Kuzmici: “Djeca i ulaganje u zajednicu su uvijek prioritet”

Pozitivni gospodarski trendovi najveći manifest pokazuju kroz potrebe za vrtićkim kapacitetima, a pleternički dječji vrtić unatoč novoj zgradi i proširenju iste ponovno ima problem sa malim kapacitetom u odnosu na broj prijavljene djece.

“Iako se radi o “slatkim brigama” obaveza koju imamo prema roditeljima je jako velika i željeli smo to riješiti što prije. Prije nekoliko godina smo predosjetili da bi nam se takva situacija mogla dogoditi i krenuli smo u projektiranje nove zgrade, ali dislociranog odjela Dječjeg vrtića Tratinčica smještenog u Kuzmici.” – pojasnila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Definiranim projektom s građevinskom dozvolom, pojašnjava, krenulo se dalje u traženje natječaja i to je također vrlo brzo riješeno te su odobrena sredstva za izgradnju, nakon čega je uslijedilo raspisivanje natječaja i potpis ugovora sa izvođačem radova. Radove vrijedne 11,6 milijuna kuna izvodit će tvrtka L projekt, a kamen temeljac će biti postavljen u povodu Dana grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Nikole 6. prosinca.

Spomenimo i kako se radi o 4 nove odgojno-obrazovne skupine na površini od 600 četvornih metara te kako je projekt financiran od strane Europskog fonda za ruralni razvoj sa nešto više od 9,3 milijuna kuna.

“Smatram kako na puno načina pokazujemo koliko smo decentralizirani kao grad i kako skrbimo o svim našim naseljima, a ovo je možda i najbolji pokazatelj tog načina rada. Veselimo se radovima, ali projektiramo i dalje i nadamo se da će nam trebati još skupina za našu djecu, a mi ćemo tada, kao i sada, to uzeti kao prioritet u realizaciji jer to djeca i ulaganje u zajednicu moraju biti.” – zaključuje Šarić.

pleternica.hr