Društvo

Posljednji ispraćaj profesora Radoice Popovića u utorak

20-03-2022 • 06:45
Rva
Radoica Popović ostat će upamćen kao osoba koja je vrlo često svojim učenicima kroz osobna znanja i vještine najbolje prezentirala poznatu izreku "u zdravom tijelu zdrav duh"

U 75. godini u Požegi je iznenada preminuo umirovljeni profesor matematike i jedan od najboljih sportaša Požeštine svih vremena Radoica Popović.  Rođen je 23. 06. 1947. godine. U Požegi je završio Gimnaziju, a Prirodoslovno – matematički fakultet u Zagrebu. Bio je poznat kao vrstan gimnastičar i tenisač. 

U gimnastici je postizao vrhunske rezultate na brojnim natjecanjima čak i na nivou nekadašnje države, a bio je i višestruki seniorski prvak Hrvatske. Za ostvarene sportske rezultate dobio je brojne nagrade, bio je više puta najbolji sportaš tadašnje općine Slavonska Požega, a primio je i nekoliko nagrada na državnoj razini.

Bio je dugogodišnji član Teniskog kluba Požega, a nastupao je na veteranskim natjecanjima gdje je također ostvarivao zapažene rezultate.

Radoica Popović ostat će upamćen kao osoba koja je vrlo često svojim učenicima kroz osobna znanja i vještine najbolje prezentirala poznatu izreku “u zdravom tijelu zdrav duh”.

Posljednji ispraćaj je u utorak, 22. ožujka, u 15 sati na požeškom groblju Krista Kralja. 

Radio Vallis Aurea izražava iskrenu sućut obitelji Popović. 

(PŠS)