Društvo

Ponovno će biti organizirano COVID cijepljenje

12-09-2022 • 08:06
Rva
Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva sve zainteresirane stanovnike - Hoćete li se (do)cijepiti?

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva sve zainteresirane stanovnike Požeško-slavonske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom proizvođača Moderna, Janssen i Pfizer.

Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu i osobnu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja ponijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva. Svi zainteresirani za cijepljenje neka se jave svom obiteljskom liječniku radi organizacije cijepljenje.

Cijepljenje je moguće obaviti i u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije prema sljedećem rasporedu:

• Požega (Županijska 9, ambulanta Službe za epidemiologiju)
ponedjeljak, srijeda i petak 12 – 14 sati
• Pakrac (Bolnička 68, ambulanta Službe za epidemiologiju u zgradi Doma zdravlja), utorak i četvrtak 10 – 12 sati

Za dolazak na cijepljenje u Zavod nije potrebna prethodna najava.

“Sukladno preporukama HZJZ-a posebno se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kroničnih bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti COVID-19. Cijepljenje se preporučuje i djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti, a koje uvećavaju rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19. Preporučuje se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.” – poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.