Crna kronika

Policija zaustavila veseljaka u Veseloj s 1,83 promila

03-12-2022 • 07:56
Rva
Prespavao je u policiji

U petak oko 21.45 sati u mjestu Vesela, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao 43-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak oko 9.45 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, 54-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake te je sišla s kolnika i udarila u parkirani osobni automobil marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 39-godišnjakinje, a potom u obiteljsku kuću u vlasništvu 37-godišnjaka. 54-godišnjakinji je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U razdoblju 1./2. prosinca 2022. u Požegi u Njemačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u skladište obrta u vlasništvu 48-godišnjaka i otuđio razne predmete. 

U petak na području Požege, 42-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišnih objekata pronašao trotilski metak, dva topnička streljiva i 80 komada streljiva koje je predao policijskim službenicima. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.