Crna kronika

Policija otkrila što se to dogodilo u Jagodnjaku

14-06-2022 • 09:26
Rva
Obojica 22-godišnjaka i 60 godišnjak su uhićeni, kao i 18-godišnjakinja.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Napad na službenu osobu“, „Prijetnja“ i „Oštećenje tuđe stvari“.

Naime, u nedjelju, 12. lipnja 2022. oko 21.05 sati u Požegi u Sokolovoj ulici, 22-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,28 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom, nije postupio po naredbi policijskog službenika da se zaustavi nakon čega se udaljio u ulicu Jagodnjak, zaustavio se u dvorištu gdje su 18-godišnjakinja, 22-godišnjak i 60-godišnjak prilikom postupanja omalovažavali i vrijeđali policijskog službenika, dok mu je drugi 22-godišnjak prijetio, tjelesno ga napao i lakše ozlijedio te oštetio policijski službeni motocikl.

Obojica 22-godišnjaka i 60 godišnjak su uhićeni, kao i 18-godišnjakinja.

Nadalje je utvrđeno da su 18-godišnjakinja, 22-godišnjak i 60-godišnjak počinili  prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena obiteljska kuća na području Požege u kojoj prebiva 22-godišnjak te je pronađena manja količina cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi  optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanje zlouporabe droga.

Također protiv 22-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio  kaznena djela  „Napad na službenu osobu“, „Prijetnja“ i „Oštećenje tuđe stvari“.