Društvo

Policija apelira uoči Norijade

24-05-2022 • 08:59
Rva
Iz Policijske uprave požeško-slavonske upućen je apel uoči sutrašnje Norijade u Požegi

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upućen je apel uoči sutrašnje Norijade u Požegi. “Tradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „norijada“. Tako će i ove godine, kako je najavljeno od strane organizatora Savjeta mladih Grada Požege i Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, biti održana  „norijada“ u Požegi za sve maturante požeških srednjih škola.

Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u srijedu 25. svibnja 2022. s početkom u 14 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru starog Atletskog stadiona (iza zgrade Gimnazije), a nakon čega se proslava seli u ugostiteljski objekt „Platinum“ u pješačkoj zoni.

S obzirom da će se uz najavljene lokacije učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.

Uz policijske aktivnosti, apeliramo na roditelje da ne dopuštaju učenicima tih dana da upravljaju vozilima (što je bilo slučajeva), posebice pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Apeliramo i na ugostitelje te trgovce da ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, jer je to u interesu upravo cjelokupnog društva i zaštite djece, a to će također policijski službenici pojačano nadzirati.

Također apeliramo maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.

Foto: Grad Požega