Scena

Policajci i lovci održali streljački kup u Bzenici – tko bolje gađa?

17-06-2022 • 17:14
Rva
U Bzenicu kada pođem ja, prati mene...

Lovački savez Požeško-slavonske županije i Policijska uprava požeško-slavonska već duži niz godina zajednički provode preventivni program  „Siguran lov“, koji se odnosi na podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima, povećanja sigurnosti i samozaštitnog ponašanja svih sudionika u lovu, senzibiliziranje lovaca o opasnostima koje prijete u lovištima zagađenim minsko-eksplozivnim sredstvima te sprječavanja protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja u području lovstva.

Uz dosadašnje dvije komponente koje su provedene na našem području, kojima je provedena  edukacija policijskih  službenika i edukacija lovaca, po prvi put je uvedena i treća komponenta lovno-streljački kup. Danas je u Bzenici na strelištu održan I. Lovno-streljački kup u kojem su sudjelovali policijski službenici i lovci.

Prisutnima su se na otvorenju ovog natjecanja obratili Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i  Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske.

Na natjecanju je sudjelovalo devet ekipa po tri člana. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Hrvoje Korov, drugo Ante Vitalia, a  treće Željko Starčević. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila ekipa I Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, drugo mjesto osvojila je ekipa Policijske postaje Pakrac, dok je treće mjesto osvojila ekipa II  Lovačkog saveza  Požeško-slavonske županije.

Tekst/Foto: PU požeško-slavonska