Društvo

Polaganjem vijenaca odana počast povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

05-08-2022 • 11:40
Rva
Pored spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve hrvatske heroje koji su u Domovinskom ratu svoje živote dali za neovisnu, slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku

Pored spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve hrvatske heroje koji su u Domovinskom ratu svoje živote dali za neovisnu, slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Vijence i svijeće položili su Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Požege, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Grada Požege Matejom Begićem, čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, predstavnici Vojarne “123. brigade HV” Požega i PU Požeško-slavonske županije, Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice, Socijaldemokratske partije, Domovinskog pokreta, te Udruga Josip Knežević.

Nakon polaganja vijenaca u Katedrali sv. Terezije Avilske služeno je svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje koje je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

Izvor: PS županija