Društvo

Polaganjem vijenaca obilježen Dan branitelja grada Požege

13-06-2022 • 11:18
Rva
Ovaj Dan obilježavamo u čast i u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima s područja grada Požege.

Nakon što je na 8. Sjednici Gradskog vijeća Grada Požege izglasano da se 13. lipnja obilježava Dan branitelja grada Požege, održano je polaganje vijenaca na spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Požegi. Ovaj Dan obilježavat će se u spomen na obrambeni i oslobodilački Domovinski rat i na sve žrtve koje su hrvatski branitelji podnijeli u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Republike Hrvatske.

Ovaj Dan obilježavamo u čast i u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima s područja grada Požege.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, Izaslanstvo 63. „A“ SNG ZNG, Izaslanik ministra hrvatskih branitelja, Dinko Tandara, izaslanstvo Požeško-slavonska županija predvođeno županicom Antonijom Jozić zajedno s predstavnicima gradova i općina, Grada Požege predvođeno gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, izaslanstvo Policijske uprave požeško-slavonska, izaslanstvo Vojarne 123. brigade, Hrvatska demokratska zajednica, Socijaldemokratska partija, Domovinski pokret, članovi Udruge Josip Knežević Ljeskovica.

Sveta misa održana je u crkvi sv. Lovre, a program današnje obljetnice nastavlja se u 12,30 sati na stadionu u Vidovcima gdje ćemo se prisjetiti osnutka 63.-eg samostalnog bataljuna Zbora narodne garde, jedne od najstarijih postrojbi iz Domovinskog rata, profesionalne postrojbe koja je u jesen iste godine postala okosnica 123. požeške brigade Hrvatske vojske.