Politika

Polaganje vijenaca povodom 32. obljetnice osnutka HDZ-a u Požegi

04-03-2022 • 10:27
Tena Protić
Prije 32. godine osnovana je Hrvatska demokratska zajednica u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji.

Prije 32. godine osnovana je Hrvatska demokratska zajednica u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Tim povodom danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje na Trgu 123. brigade u Požegi kod spomen obilježja. Članovi Hrvatske demokratske zajednice vijenac i svijeće su položili i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na grobu prvog predsjednika Općinskog odbora Požega, Antuna Božića.

Ispred Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice prisutni su bili predsjednica odbora i županica Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik grada Požege dr.sc. Željko Glavić, zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, potpredsjednici Županijskog odbora Dalibor Bardač, Vinko Kasana, Luka Čirko i Ante Kolić te ostali članovi.

Predsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić čestitala je svim članovima i članicama Dan osnutka.

“U ovom relativnom dugom periodu Hrvatska demokratska zajednica bila je predvodnik brojnih promjena koje su se ticale ponosnog hrvatskog naroda. Stranka je ispunila san dr. Franje Tuđmana, počevši od uspostave neovisne i suverene Republike Hrvatske, pristupanja u NATO te današnjih dana kada smo ponosna članica Europske unije. Hrvatska demokratska zajednica bila je ključan faktor svih segmenata hrvatskog puta.”

“Kroz taj period, kako u radu stranke, a samim time i napretku Hrvatske, brojni naši susjedi, prijatelji i obitelji su dali svoj obol. Prilika je ovo da se sa zahvalnošću sjetimo utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, članova prve skupštine s predsjednikom Antunom Božićem te svih onih koji su nesebično radili za Hrvatsku do današnjih dana. S posebnim pijetetom sjetimo se svih naših poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a, dr. Franje Tuđmana. Neka im vječna hvala i slava!” – rekla je županica Antonija Jozić.

“Ponosni smo na te ljude koji su se tada okupili oko jedne zajedničke ideje. Ideje slobode i demokracije, koju smo nažalost, morali iznjedriti u stvarnost u teškom oslobodilačkom ratu. Pretekle su 32. godine od kako je jedna skupina časnih ljudi zarezala brazdu slobode u koju je posijala sjeme demokracije koje je pak dalo cvijet višestranačja u Republici Hrvatskoj.“ – rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Borislav Miličević.