Crna kronika

Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

06-06-2022 • 10:23
Rva
59-godišnji vozač i 30-godišnji vozač su pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće.

U nedjelju 5. lipnja 2022. oko 20.50 sati u mjestu Dobrovac u Ulici Stjepana Radića, 59-godišnji vozač koji je pod utjecajem od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, uključivao se u promet vožnjom unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je udario u parkirani osobni automobil marke „Nissan“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 45-godišnjakinje. Protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U ponedjeljak 6. lipnja 2022. oko 3.40 sati između mjesta Brestovac i Skenderovci, 30-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,41 promil upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao svojom obilježenom prometnom trakom te je prešao na suprotnu prometnu traku, lijevim kotačima zahvatio putnu bankinu te sletio s kolnika i udario u zemljanu površinu. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila su se i tri prometne nesreće  s materijalnom štetom u mjestima Dervišaga, Glavica i Kusonje i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.