Crna kronika

Pod utjecajem alkohola od preko dva promila upravljali vozilima

22-01-2022 • 11:00
Rva
Najava pojačanih mjera u prometu

Počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

U petak 21. siječnja 2022. oko 22.15 sati u Požegi u Ulici sv. Roka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,11 promila upravljao 39-godišnjak.

U subotu 22. siječnja 2022. oko 0.10 sati u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,08 promila upravljao 29-godišnjak.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju.

Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića,  nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.

Ne zaboravite:

Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.

 Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.