Društvo

Početna konferencija projekta “MI za zajednicu”

21-03-2022 • 11:21
Tena Protić
Projekt provodi "MI" Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, u suradnji s udrugom "Mali princ".

Održana je početna konferencija projekta koji provodi “MI” Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, u suradnji s Udrugom “Mali princ”. Projekt naziva “MI za zajednicu” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Ukupna vrijednost projekta je 44.170,02 kuna, od čega je EU sredstava 381.794,52 kuna.

Projekt za cilj ima ojačati kapacitete same udruge, doprinijeti njezinom boljem i kvalitetnijem radu. Ujedno aktivnije sudjelovanju u životu zajednice, a time i stvaranje preduvjeta za kvalitetniji život.

Kroz projekt osigurava se niz edukacija, predavanja i radionica:

1. Izobrazba predstavnika OCD-a u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava te zakonodavnog okvira za djelovanje OCD-a.
2. Provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unapređenja kapaciteta volontera OCD-a za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalog uključivanja i obrazovanja, te poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici.
3. Organiziranje neposrednih lokalnih inicijativa u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja.

Predsjednik Udruge “MI” Mato Bošković se zahvalio svima koju su sudjelovali na pripremi projekta, te naglasio kako je velika stvar što je projekt odobren.

Partneri na projektu su Javna ustanova Lokalna razvojna agencija “LO-RA” i Grad Požega. O važnosti projekta rekla je ravnateljica razvojne agencije Ida Dumančić.

“Udruga “MI” i Udruga “Mali princ” važni su sudionici naše lokalne zajednice, pogotovo što svojim radom doprinose kvaliteti rada s djecom i osobama s poteškoćama. U današnje vrijeme takve udruge se susreću s brojnim izazovima, koje je potrebno prevladati, pa se nadam da će ovaj projekt doprinijeti tome. Drago mi je da nas je Udruga prepoznala kao vrijednog partnera na ovom projektu. Suradnja Grada, LO-RE i Udruge je pokazatelj da malim koracima možemo napraviti velike stvari za našu lokalnu zajednicu.” – rekla je Ida Dumančić.

Ispred Grada Požege nekoliko riječi rekla je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.

“Mogu reći da je ovo početak jedne nove i lijepe priče, svi ovdje prisutni su zaslužni za ovaj projekt, to je bila jedna simbioza. Grad Požega podržava ovakve projekte koji se odnose na određene skupine. Da se svima na neki način omoguće jednake mogućnosti, a time doprinese kvaliteti lokalne zajednice.” – rekla je pročelnica Andreja Menđel mag.ing.aedif.

Razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci, od 16.2.2022. do 16.2.2023.