Kultura

Plesno natjecanje ovog vikenda u Požegi

17-03-2022 • 12:11
Rva
Organizatori pozivaju sve u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc, u kojoj će ovaj vikend biti puno talentiranih plesača.

U Požegu stiže preko 800 plesača jer Plesni studio Marine Mihelčić organizira kvalifikacije za Svjetsko natjecanje u plesu – Dance World Cup. Dolaskom proljeća dolazi i jedno vedrije razdoblje u našem gradu. Nakon duge pauze plesnih natjecanja koja su bila osuđena na online verzije, ovog vikenda u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održat će se čak dva.

Dance World Cup je jedno od najvećih svjetskih plesnih natjecanje s preko 8000 tisuća plesača. 

Sudionici iz Australije, Austrije, Belgije, Brazila, Kanade, Kine, Danske, Francuske, Njemačke, Grčke, Hong Konga, Indije, Meksika, Južne Afrike, Sjedinjenih Američkih Država i naravno Hrvatske, samo su neki od njih.

Finale DWC-a održava se u San Sebastianu u Španjolskoj, a plesači će u Požegi pokušati osigurati svoje mjesto u finalu.

Na natjecanje u Požegu dolaze plesači iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i naravno Hrvatske. Suci dolaze iz Engleske – Mark Hindle, iz Makedonije – Tamara Gjurchinovska i primabalerina Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba – Edina Pličanić. 

Osim Dance World Cupa u isto vrijeme održava se i Cro Dance Challenge, natjecanje za plesače iz Hrvatske.

Cro Dance Challenge natjecanje organizirano je za sve one koji žele okusiti uzbuđenje natjecanja. Oni kojima je možda prvi put, a nisu još spremni za velika natjecanja kao DWC. U subotu 19.3. je otvorenje oba natjecanja s početkom u 11 sati.

Organizatori pozivaju sve u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc, u kojoj će ovaj vikend biti puno talentiranih plesača.

cro dance challenge natjecanja