Scena

Plesni studio Marine Mihelčić sudjelovao na DWC u Španjolskoj

08-07-2022 • 07:37
Rva
Plesni studio Marine Mihelčić sa svojih pet plesačica sudjelovao je na najvećem svjetskom svežanrovskom plesnom natjecanju „Dance World Cup“ u Španjolskoj

Plesni studio Marine Mihelčić sa svojih pet plesačica iz Požege i Nove Gradiške sudjelovao je na najvećem svjetskom svežanrovskom plesnom natjecanju „Dance World Cup“ održanom od 24. lipnja do 3. srpnja 2022. u San Sebastianu u Španjolskoj.

Za dolazak na ovo natjecanje moraju se proći kvalifikacija, a godišnje na kvalifikacijama diljem svijeta pleše oko 120 000 plesača. Na završnici u San Sebastianu bili smo dio 8 000 najboljih.

Naše plesačice Maša Vranić i Iris Lalić u mlađim dobnim skupinama, te Tara Matijević, Lora i Hana Ledić u starijim pokazale su svoje plesno umijeće na svjetskoj plesnoj pozornici na ponos našem plesnom studiju, našem gradu, a tako i našoj zemlji. Plesalo se devet dana u dvije dvorane paralelno .

Naša devetogodišnja Maša osvojila je sjajno 24. mjesto, a godinu dana starija Iris u starijoj dobnoj skupini 34.

Najbolji rezultat od naših plesačica u juniorskoj lyrical konkurenciji ostvarila je Tara Matijević, a u jazzu Lora Ledić.

„Bilo je ovo divno iskustvo, prilika za učenje i napredovanje, a nadamo se da ćemo na godinu u Portugal otići na ovo natjecanja u još većem broju. Sada slijedi zasluženi odmor, a naše trenerice uskoro počinju sa pripremama za uzbudljivu novu plesnu sezonu.“, poručuju iz Plesnog studija Marine Mihelčić.