Sport

Plamene, sve je u vašim rukama – hoćemo pobjedu!

12-05-2022 • 08:18
Rva
Nakon utakmice u Požegi rekli smo da se ne pita Ragusa tko će biti prvak, a to su sinoć potvrdile na najbolji mogući način

Senzacionalnom pobjedom u Dubrovniku košarkašice Plamen Požege uspjele su izjednačiti seriju finala doigravanja Premijer ženske lige na 2:2 i posljednju odlučujuću utakmicu dovesti u Požegu. Malotko je vjerovao da se Plamene mogu vratiti protiv Raguse, aktualnih prvakinja, nakon što su gubile 0:2 u seriji. Uslijedila je uvjerljiva pobjeda u Požegi i smanjenje na 1:2, a onda se sinoć igrala utakmica u Dubrovniku.

Ragusa je pred 400 vatrenih navijača imala prednost od 17 poena i bila nadomak obrane naslova prvakinja. Kao što smo nakon utakmice u Požegi napisali, ne pita se Ragusu tko će biti prvak, a to su Plamene shvatile u drugom poluvremenu. La Mama Kapinga, iskusne Ivezić i Podrug, okretna Kešeljević i sestre Hrmić rekla su – dosta, i usprkos nepovoljnom domaćinskom suđenju uspjele vratiti utakmicu te gotovo sa zvukom sirene doći do pobjedničkog koša za 68:70.

Plamen Požega trenutno je najbolja ženska košarkaška ekipa u Hrvatskoj. Na njima je da u odlučujućoj utakmici za vjerojatno najveći uspjeh u povijesti požeškog sporta to i potvrde.

Finale svih finala igra se u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u subotu od 19 sati.

POGLEDAJTE BAREM ZAVRŠNICU UTAKMICE I VESELJE PLAMENIH (grafika na snimci nije točna, konačni rezultat je 68:70):