Sport

Plamene pregazile Ragusu: Prvakinje pale sa 32 poena zaostatka

08-05-2022 • 08:42
Rva
Tko će biti novi prvak ne pita se Ragusu nego dvojac Jelena Ivezić – La Mama Kapinga

Treća utakmica finala doigravanja za prvakinje Premijer ženske lige između Plamen Požege i Raguse odigrana je sinoć u Požegi. Nakon dvije uvjerljive pobjede aktualnih prvakinja iz Dubrovnika i 2:0 u seriji, Hrvatski košarkaški savez ponio je u Požegu pehare i odličja jer je postojala mogućnost da već sinoć obrane titulu.

No Plamene su pokazale da nisu nezasluženo u finalu i da još ništa nije gotovo. Iako se sljedeća utakmica igra u Dubrovniku, tko će biti novi prvak ne pita se Ragusu nego dvojac Jelena Ivezić – La Mama Kapinga. Kongoanka je sinoć proglašena za MVP igračicu i najbolju skakačicu Premijer ženske lige ove sezone, dok je Jelena Ivezić najbolja igračica lige po izboru trenera. Opet su imale maestralnu večer i potvrdile svoje nagrade. La Mama sa 31 poenom i 21 skokom, a Jelena Ivezić sa 22 poena i 15 skokova bile su neosvojive poput dubrovačkih zidina.

Izvrsnu partiju pružila je i Emilija Podrug također s double-double ostvarenjem – 15 poena i 10 skokova. Okretna Marija Kešeljević bila je također važna karika pobjede, dok su sestre Hrmić kombinirano zabile 15 poena. Na kraju rezultat 88:56, velikih 32 poena protiv aktualnih prvakinja!

Dobru podršku imale su Plamene i s tribina, a ako dođe do pete utakmice, teško je i zamisliti kakva ludnica nas očekuje u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Bila bi to i još jedna prilika da uživamo u igri La Mama Kapinge koja je u ove dvije sezone ostavila neizbrisiv trag u požeškoj košarci. Nipošto ne zanemarujući učinak kapetanice Jelene Ivezić, bez koje ni La Mama ne bi postigla to što jest, ova izvanserijska igračica dovela je Plamene do najvećeg rezultata u povijesti požeške košarke – završnice Kupa Hrvatske i finala Premijer ženske lige.

Teško je da ćemo igračicu takvih mogućnosti vidjeti i dogodine u dresu Plamenih, ponuda inozemnih klubova sigurno neće nedostajati, pa se još jednom nadamo da će se igrati peta utakmica te da kapetanicu Jelenu Ivezić, La Mama Kapingu i sve njihove suigračice još jednom vidimo u ovom sastavu na požeškom parketu. Ako ponove igru od sinoć – i s pobjedničkim peharom u ruci.