Sport

Plamene pobijedile Slavonski Brod u 13. kolu Premijer lige

24-01-2022 • 07:20
Tena Protić
Susjedski derbi 13. kola Premijer lige između požeškog Plamena i Broda na Savi završio je uvjerljivim slavljem košarkašica iz Zlatne doline.

Susjedski derbi 13. kola Premijer lige između požeškog Plamena i Broda na Savi završio je uvjerljivim slavljem košarkašica iz Zlatne doline. Iznenađujuće dobar otpor pružile su gošće iz Slavonskog Broda u prvom poluvremenu slavonskog derbija i na odmor otišle sa samo dva poena zaostatka, a uz malo više mirnoće pod obručem mogle su biti i u plusu.

U obrani su gošće odlično obavile dva osnovna zadatka, primarni – maksimalno otežale posao Jeleni Ivezić, i sekundarni – koliko je moguće zaustaviti La Mamu.

Naravno da ih je nemoguće uštopati do kraja, ali je to izgledalo vrlo dobro za Rimarčukovu ekipu. Favorizirane domaće košarkašice odlično su otvorile drugo poluvrijeme, brzo stigle do 10-ak poena prednosti što su gošće u jednom trenutku prepolovile, ali kako se bližio kraj utakmice iskustvo domaćih sve je više dolazilo do izražaja pa su pobjegle i na +21 što su Brođanke na kraju smanjile na pristojnih -14.

Statistički najbolja La Mama, 25 poena i 15 skokova koji dobivaju posebnu težinu jer su na drugoj strani jako dobru utakmicu odigrale tamnopute Johnson i Thomas koje su zajednički pokupile 20 skokova. Dojmom ponovno Jelena Ivezić, istinska klasa, ali bilo je lijepo vidjeti mladu Niku Kurdiju koja je imala priliku iz prve ruke učiti od bivše kapetanice Hrvatske. I pokazala je mlada Brođanka talent, prava je šteta što je više od pola utakmice igrala ozlijeđena.

U ponedjeljak, 24. 01. u 16,00 sati Plamene će na svom parketu igrati protiv ŽKK Šibenik u zaostalom susretu 12. kola Premijer lige. 

PLAMEN POŽEGA  – BROD NA SAVI 80:66 (20:20, 19:17, 23:14, 18:15) 

Plamen Požega : Ivezić 21, Bašić 1, Kešljević 6, Kapinga 25, Podrug 16, Bunčić, Maričević, Griffin, Benić, Miškulin, Hrmić 11, Berger

Brod na Savi : Rimarčuk 7, Đukić 10, Johnson 14, Kurdija 9, Thomas 22, Fonović 2, Princip, Kavka, Ilakovac 2, Matanović

Sportalo.hr