Sport

Plamene kod gradonačelnika: Ujedinili smo mlado i staro u našoj dvorani, to je priča koja treba ići dalje

18-05-2022 • 12:01
Rva
Rezultat obvezuje Grad Požegu da i dalje kroz Požeški športski savez prati rad kluba u materijalnom smislu

Viceprvakinje Hrvatske, članice Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega, primio je prijepodne u Gradskoj kući gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

„Pratili smo vaš ovogodišnji uzlet, od polufinala kupa do finala doigravanja Premijer ženske lige. Čestitam vam na drugom mjestu u Hrvatskoj, to je uspjeh kakav manji gradovi poput Požege ne doživljavaju često. Vi imate solidan kontinuitet i prepoznatljivi ste u cijeloj Hrvatskoj, a ovim korakom u sami vrh vjerojatno razmišljate i o novom iskoraku u međunarodnu žensku košarku. To je dobro i zbog činjenice da u većini sportova koji su u Požegi najzastupljeniji uglavnom je riječ o muškim sportovima. Lijepo je da i na taj način promičemo nešto što je napredak u društvenom životu, da ženski sportovi ne budu ni na koji način manje vrijedni od muških, tako da ste na više razina postigli veliki uspjeh i na tome vam čestitam.“, poručio je gradonačelnik.

Dodao je da ovaj uspjeh obvezuje Grad Požegu da i dalje kroz Požeški športski savez prati rad kluba i u materijalnom smislu te je zahvalio vodstvu i sponzorima na njihovoj podršci košarkašicama.

Trener Vladimir Englman istaknuo je da su ove godine požeške košarkašice napravile gotovo 17 tisuća kilometara, odigrale dvadeset utakmica više od bilo koga u Premijer ženskoj ligi, jer su igrale i regionalnu WABA ligu i predstavljale Hrvatsku.

„Zahvaljujem se igračicama jer samo mi koji smo unutra znamo što smo podnijeli ove sezone i na koji način smo igrali ove zadnje utakmice. Neke igračice doslovno su iz bolnice dolazile na teren. Nedostajalo je malo sreće da taj rezultat bude još bolji, iako je i ovog trenutka daleko iznad svih očekivanja s početka prvenstva. Grad Požega plaća nam prijevoz, članarine, kotizacije i sudce po čemu smo jedan od rijetkih grafova koji na taj način financira sport.“, izjavio je trener.

Englman je zahvalio gradonačelniku što je prepoznao inicijativu da se u Požegi odigra završnica Kupa Ružica Meglaj-Rimac te sponzorima koji ih prate, uz nadu da će nastaviti pratiti klub, misleći pri tome prvenstveno na glavnog sponzora tvrtku Plamen. Englman dodaje da će sljedeće sezone u klubu pokušati napraviti novi iskorak jer bi trebale igrati FIBA EuroCup za žene za što trošak snosi Hrvatski košarkaški savez. Ovaj rezultat doprinio je da imaju puno djevojčica u školi košarke, sve mlađe uzrasne kategorije su igrale svoju ligu i natjecanja.

Kapetanica ekipe Jelena Ivezić također je zahvalila u ime cijele ekipe.

„Smatram da je sport najljepša razglednica koja se može poslati prema drugim gradovima i državama. Mi smo ove godine uspjeli ujediniti i mlado i staro u našu dvoranu i to je priča koja treba ići dalje u budućnost. Imamo dosta dječice koja su tu i vjerujemo da će nas jednog dana predstavljati na nekoj većoj razini. Ovim putem se zahvaljujem svojim suigračicama – izuzetno sam ponosna na svaku od vas. Zahvaljujem se i treneru koji se preko trideset godina poklanja ovom sportu i iznio je veliki teret ove sezone, te našim navijačima jer sve što radimo, radimo radi Požege. Budite uz nas svi skupa da i dalje stvaramo povijest ženske košarke u Požegi.“, poručila je kapetanica.

Jedna od najzaslužniji za ovaj uspjeh, pogotovo u samoj završnici sezone, svakako je iskusna Emilija Podrug.  „Tu sam pet mjeseci i bilo mi je iznimno drago bio dio ove ekipe. Svi su me lijepo primili, mogu reći da su mi dali odličnu uspomenu, jednu od najljepših u ovih dvadesetak godina koliko igram. Nadam se da će ostati tako i u budućnosti što se tiče sporta, prijateljstva i ljudi ovdje u Požegi.“, zaključila je Podrug.