Sport

Plamen uvjerljiv na gostovanju kod Murse

21-02-2022 • 07:45
Rva
Plamen se ovom pobjedom izjednačio na vrhu s Ragusom i još jednom potvrdio da je legitiman kandidat za naslov prvaka države.

ŽKK Plamen je ovog vikenda gostovao kod ŽKK Mursa Osijek, nikakve neizvjesnosti nije bilo u “derbiju” košarkaškog istoka u Premijer ženskoj ligi. Da bi se neka utakmica nazvala derbijem dovoljno je i da postoji nekakav višegodišnji rivalitet, a u ovoj sezoni to je jedino što daje mogućnost da se ovaj susret zove derbijem.

MURSA – PLAMEN 47:80 (12:29, 10:15, 14:23, 11:13). Plamen: Ivezić 6, Bašić 5, Kešljević 14, Kapinga 27, Podrug 10, Bunčić 1, Maričević 7, Benić, Hrmić 10, Berger.

Iako je sve bilo jasno i uoči susreta, nakon uvodnih 10 minuta i najveći optimisti i navijači osječkih košarkašica bili su svjesni da njihovim ljubimicama slijedi novi poraz. 17 poena prednosti nakon uvodne četvrtine učinili su ostatak utakmice lišenim svake neizvjesnosti, a prednost gošći iz Požege do kraja je samo rasla.

Ključ pobjede ponovno je bio pod obručima, La Mama je potpuno izdominirala domaće skakače, skupila je čak 25 skokova i već uobičajeno ostvarila double double učinak. Kakva je dominacija bila pod košem svjedoče brojke, gošće su imale čak 23 skoka više! Kapetanica Murse Ksenija Šarlija pogodila je jedinu tricu domaćih iz 16 pokušaja, taj podatak pokazuje kako je izgledao šut Murse, pa konačnih -33 realno ocrtava odnose snaga.

Plamen se ovom pobjedom izjednačio na vrhu s Ragusom i još jednom potvrdio da je legitiman kandidat za naslov prvaka države.

sportalo.hr