Sport

Plamen lakoćom do slavlja protiv Šibenika

25-01-2022 • 08:42
Tena Protić
Požeške košarkašice ŽKK Plamen Požega nastavile su pobjedničku seriju u Premijer ženskoj košarkaškoj ligi nakon uvjerljivog domaćeg slavlja protiv Šibenika.

Požeške košarkašice ŽKK Plamen Požega nastavile su pobjedničku seriju u Premijer ženskoj košarkaškoj ligi. Time su ostale na vrhu prvenstvenog poretka nakon uvjerljivog domaćeg slavlja protiv Šibenika. PLAMEN – ŠIBENIK 91:65 (26:11, 19:16, 27:18, 19:20)

Plamen: Ivezić 10, Bašić 10, Kešljević 6, Kapinga 27, Podrug 9, Bunčić, Maričević 7, Griffin, Benić, Hrmić 22, Miškulin.
Šibenik: Baban 4, Ćuklin 19, Šarić 2, Tilford 26, Milković 13, Dragović, Milković 1, Čala, Šuperba, Branisavljević

Deset minuta bilo je dovoljno Englmanovoj ekipi za potvrdu pobjede protiv vjerojatno najlošije ekipe lige, 15 poena prednosti bilo je nedostižno za gošće pa se ostatak utakmice pretvorio u odrađivanje posla. Okupljenih 40-ak gledatelja nije svjedočilo drami kakvu košarka zna donesti. No, svjedočili su rastrčanoj i kvalitetnoj partiji domaćih djevojaka. One su definitivno jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka Hrvatske. Svjedočili su i maloj ali važnoj minutaži za mlade djevojke koje bi trebale biti budućnost kluba.

Ponovno je dominantnu utakmicu odigrala La Mama Kapinga koja je uz 27 poena imala 15 skokova i bila prvo ime susreta. Sjajna je bila i Lana Hrmić koja je uz 3 od 5 za tri poena zabila 22 i potvrdila svoju odličnu formu.

Plamenima sada slijedi gostovanje u Crnoj Gori u WABA ligi. U Premijer ligi 5. veljače ponovno u Požegi igraju još jednu od lakših utakmica protiv Riječkog FSV-a.

sportalo.hr