Društvo

Pivovara Slavonica iz Pakraca predstavila novo pivo

05-05-2022 • 09:20
Tena Protić
Pivo naziva Slavonska NEIPA, dio je nove linije proizvoda, rekao je Marko Barčan, pokretač Pivovare Slavonica.

Pivo naziva Slavonska NEIPA, dio je nove linije proizvoda koja nosi naziv Slavonica Classic i pod kojim pivovara planira izbaciti više različitih vrsta piva kojima će dati svoj osobni pečat. Slavonska NEIPA klasični je predstavnik tzv. New England IPA stila, u svijetu craft piva vrlo popularnog stila zadnjih godina. Ima u sebi osebujne arome u okusu i mirisu, smanjene je gorčine, a nešto je značajniji alkohol od preko 6%, rekao je Marko Barčan, pokretač Pivovare Slavonica.

Također ističe kako će već kroz dva tjedna na tržište pod linijom Slavonica Classic izaći i njihov lager, danas najpoznatiji i najtraženiji stil piva u svijetu.

Tendencija je da se sve veći broj malih pivara okreće i tom stilu koji ljudi često poistovjećuju samo s industrijom, a u zadnje vrijeme sve je zastupljeniji kod malih pivara koji su shvatili da trebaju dobiti širinu u publici i nešto lagano pitko što radi i veću količinu u konzumaciji, napominje Barčan.

Novouređena vrtna terasa kojom je za vikend tijekom dana i večeri prodefiliralo po procjeni oko 150 ljudi, koristit će se za različita događanja, promocije novih piva te za obiteljske i grupne obilaske.

„Kroz svoj pogon proveli smo još 2019., prije pandemije, sigurno dvadesetak tura, većinu u suradnji s Lirom gdje se kod grupa pokazao veliki interes da svoj obilazak Državne ergele Lipik, Toplica Lipik i perivoja, Muzeja Pakrac i Muzeja vojne i ratne povijesti prije odlaska na Omanovac upotpune obilaskom pivovare“ – ističe Barčan te napominje kako se završetkom pandemije ponovno pobudio taj interes, a također kako je pokrenuta i nova turistička agencija Vistema Martine Terranove. Time se pobudio dodatni interes za manje grupe, obilaske i zanimljive turističke ture kakve ova agencija nudi kroz off-road avanture bogatih okusa.

„Također, ideja nam je nuditi vikend organizirane prezentacije, gdje ćemo najaviti primjerice subotom u 17h održava se vođeni stručni obilazak uz degustaciju za otprilike 50 kn po osobi, a na koji možete doći samostalno ili u paru, povesti obitelj, prijatelje i rodbinu koja se zatekne kod vas u Lipiku i Pakracu te na taj način pružiti im jedno novo iskustvo i zadovoljstvo da ste im imali što ponuditi od sadržaja kad su vas posjetili.“ – dodaje Marko Barčan.

“Kontinentalni turizam sve više dobiva na značaju, a Zapadna Slavonija kroz Park prirode Papuk i mi koji se na njega naslanjamo sa svojom ponudom trebamo iskoristiti svoje prilike” – napominje Barčan, te dodaje kako u tom smjeru ide i razvoj njihove ponude gdje se uz pivovaru i gastro suvenirnicu radi na konstantnom razvoju prezentacije i povećanja sadržaja.

compas.com.hr/facebook-pivovara.slavonica/pivnica.net